Lázár János nekilendült: Újabb 40 ember repült a Nemzeti Közlekedési Központból, százak állása van veszélyben

Ez még csak a kezdet.

Újabb 40 embert rúgtak ki csütörtökön a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) romjain létrehozott Nemzeti Közlekedési Központból (NKK) — írta meg pénteken a Népszava.

A lap úgy tudja, a zöld park, illetve a HÉV infrastruktúrafejlesztésen, a budai fonódó projekten és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi campusberuházásán dolgozók közül kerültek ki az elbocsátottak, akik egészen biztosan nem az utolsók.

„Megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott”

— állítólag ezekkel a szavakkal bocsátották el az egyik dolgozót.

A lap felhívja a figyelmet, hogy az NNK-ban a kirúgásokat követően egyetlen ember sem maradt, aki értene a HÉV-vonalakhoz, így vélhetően leállítják a projektet.

Az is erre utal, hogy júliusban már ehhez kapcsolódó engedélyezési eljárást is leállítottak.

Csütörtökön derült ki az is, hogy több beruházást is felfüggesztett a magyar állam, mert tízezer milliárd forint összegű fejlesztést terveznek konszolidálni.

Mint azt Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) parlamenti államtitkára bejelentette: mintegy 270 ilyen döntés született, 2100 milliárd értékben.

Az NNK-nál az eddigi 330-ból mindössze kb. 150 ember maradt, akik úgy készülnek, hogy hamarosan nekik is menniük kell.

A Népszava szerint ugyanerre a sorsa juthat a Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő (NIF) Zrt. és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is, holott utóbbi kapta meg nem is olyan régen a nagy állami projektek levezénylését.

Ez több száz ember elbocsátás jelentheti.

Mind a három társaság beolvad majd az építési minisztériumba, amelyet Lázár János vezet.

Az erről szóló előterjesztésről még a héten dönthet a kormány.

 

Valódi Hírek