Összeomlás: Váratlanul több száz beruházást leállított a kormány

Brutális következményekkel jár az uniós támogatások elvesztése.

Több beruházást is felfüggesztett a magyar állam, mert tízezer milliárd forint összegű fejlesztést terveznek konszolidálni.

A kormány ennek megfelelően felfüggesztett bizonyos beruházásokat,

mintegy 270 ilyen döntés született, 2100 milliárd értékben

— mondta Csepreghy Nándor, az építési és beruházási miniszter helyettese a Portfolio Property Investment Forum konferencián csütörtökön.

Az államtitkár közölte: a felfüggesztett beruházásokat újratervezik és 2025–2026-ban a tervek szerint újraindítják.

A már megkezdett beruházások nem állnak le, de egy 15-20 százalékos költségnövekedéssel számolni kell és azt kezelni is kell,

750 milliárd forint plusz forrás betervezésével.

A feladatok megvalósítását fogja segíteni az a keretjogszabály, amit szeptember végén, október legelején tervezetten az Országgyűlés elé bocsátanak. Erről korábban már Lázár János miniszter is beszélt.

Csepreghy hozzátette azt is, a beruházási törvény elfogadása után szeretnék az építésügy általános szabályait „rendezni”, az alapanyag-ellátási kérdések, illetve a szabályok kialakítását is beleértve.

„A legfontosabb cél a törvényekkel, hogy elérjük azt a 2030-as vállalást, hogy Magyarország a legversenyképesebb legyen.

Ebben kiemelten kezeljük a hazai építőipart, a szakma képviselőit, és kérünk egyben partnerséget a piactól”

— magyarázta Csepreghy.

Csepreghy Nándor csütörtökön már másodszor került az érdeklődés fókuszába, ugyanis az államtitkárról kiderült, hogy

nettó kétmillió forintot keres az Áder János volt köztársasági elnök által alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál.

(hvg.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/09/15/lazar-janos-helyettese-megmagyarazta-miert-vesz-fel-havonta-brutalis-osszeget-ader-alapitvanyatol

Valódi Hírek