Tisza Kata brutális üzenetet küldött Orbánéknak az abortusztörvény szigorítása miatt

Nincs mit hozzáfűzni.

Beszámoltunk róla, hogy a mihazánkos Dúró Dóra javaslatára Pintér Sándor belügyminiszter úgy szigorította az abortusztörvényt, hogy az állapotos nőknek meg kell hallgatniuk a szívhangot, mielőtt beleegyeznek a terhesség-megszakításba.

A DK szerint a nemzetközi tapasztalatok alapján ez a rendelet az első lépés az abortusz teljes betiltása felé.

Az ügy kapcsán Tisza Kata író, újságíró sarkos üzenetet foglamazott meg a közösségi oldalán, melyet változtatás nélkül idézünk alább.

Szívhang-témában mindössze a következő hozzáfűznivalóm lenne.

Oké, legyen. Ám előtte, azok, akik ezt kitalálták, hallgassanak végig pusztán egyetlenegy napot a következő helyzetekkel. Vajon milyen hangja van annak, mikor földhöz vágnak, és úgy rakják beléd, hogy te nem akarod, és először menekülni próbálsz, de nem megy, mert a másik úgy kétszer akkora, mint te, és talán még egy darabig van hangod, amit hallgatni lehet, de aztán az egész film megszakad.

De még nincs vége. Még hallgatni kell. Hallgatni kell milyen, amikor fojtogatnak és fulladsz, ami külső hang, de még mindig nincs vége, mert a belsőt is hallgatni kell, ami a szégyen, az önutálat, a bűntudat, a magány, a meg nem értettség, a kitaszítottság hangja.

Már rég kiszállnál, de még mindig hallgatni kell. Az ütéseket. A kiabálást. A nincsigazad. A hülyeku*vát. A ba*zdmeganyád. A rakdszétapic*ád. Aztán a férjöltést.

De ez még mindig csak az eleje, maradjál a székben, légyszíves, még nem járt le a huszonnégyórás pilot-belehallgatás, az életbe, amibe bele kell születned, hogy aztán minden reggel ugyanerre ébredjél, s közben hallgasd a gyereksírást, azé a gyermekét, aki mindezt hallgatja, de ő se menekülhet, úgyhogy maradj te is a hangban, még kicsit, légyszíves.

És aztán folytatjuk az ütéshangot, de már nemcsak az anyán, hanem a gyermeken is csattog, meg a fojtogatás, meg az erőszakbaszás, meg mi minden még, ami belefér, egészen, míg megtanulsz némán sírni, vagy amíg fel nem nősz annyira, hogy a saját hangodon tudj üvölteni, vagy a saját lábadon tudj elmenekülni, az életből, amibe belekényszerítenek, annak szentsége nevében, ha egyáltalán túlélted ezt az egészet.

És ha eljön a nap vége, mármint a minta-napnak, amit végighallgattak azok, akik ezt kitalálták, és még mindig aláírják, akkor oké.

Illetve, asszem nem oké mégsem, mert az akkor azt jelenti, hogy pszichopaták, mert per definitio csak ott nem lép az a minimális empátia működésbe, ami az emberi méltósághoz és a felelős döntéshozáshoz kéne.


.
Kapcsolódó cikkünk:

Ezrek osztják a sorait: Egy fiatal lány kegyetlenül kiakadt Pintér Sándor abortusz-szigorításán

.

Valódi Hírek