DK: Pintér rendelete az abortusz betiltásának első lépése (+videó)

Más országokban is ezzel kezdődött.

A belügyminiszter, minden előjel és előzetes egyeztetés nélkül, egy rendeletben nyúlt hozzá a magyar abortusztörvényhez — jelentette ki Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja kedden, reagálva a Magyar Közlönyben megjelent belügyminiszteri rendeletre, amely a jövőben a szívhang meghallgatására kötelezné az állapotos nőket, mielőtt beleegyeznek a terhesség-megszakításba.

„Pintér Sándor szélsőjobboldali ihletésű rendelete, minden terhességmegszakításhoz kötelezővé teszi, egy olyan igazolás bemutatását, amely igazolja, hogy az állapotos nőnek megmutatták a magzat szívhangját.

Jól ismerjük ezt a módosítást. A nemzetközi gyakorlatban szinte mindenütt ez volt az abortusz betiltásának egyik első lépése”

— hangsúlyozta Ráczné Földi Judit.

Hozzátette: a módosításnak az a gyakorlati célja, hogy mint minden orvosi igazolást, ezt is időbe telik megszerezni, így aki nem kezdi el időben a folyamatot, az emiatt a dokumentum miatt, végül

kicsúszhat az abortusz időkorlátjából, hiszen az csak a terhesség 12. hetéig engedélyezett.

„A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól, miért kezdett abortusz-szigorításba a Fidesz, és mikorra várható a következő szigorítás.

A DK azt is tudni akarja, hogy hogyan hozhatnak meg egy ilyen súlyos döntést egy miniszteri rendeletben, a Parlament megkérdezése nélkül”

— mondta a politikus.

„A DK felhívja a figyelmet, hogy számos országban kezdődött ezzel a szigorítással az a folyamat, amelynek a végén betiltották az abortuszt. Ez nem a szívhangról szól. Ez a döntés arról szól, hogy még egy papírt kelljen beszerezni és mivel ez időigényes, az abortuszra várók csússzanak ki az időből”

— hívta fel a figyelmet Ráczné Földi Judit.

Videó:

.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezrek osztják a sorait: Egy fiatal lány kegyetlenül kiakadt Pintér Sándor abortusz-szigorításán

.

https://nyugatifeny.hu/2022/09/13/most-erkezett-pinter-sandor-atirta-az-abortusz-szabalyait

Valódi Hírek