Csattanós választ adott a Ryanair a különadóra: Fontos döntést jelentett be a vezérigazgató (+videó)

A légitársaság vezérigazgatója Budapestre látogatott.

Budapestre érkezett a Ryanair vezérigazgatója, Michale O’Leary, hogy a légitársaság magyarországi működésével kapcsolatos friss döntéseket ismertette. Mint kiderült a fapados légitársaság nem vonul ki Magyarországról, de csökkentik a járatok számát és sűrűségét is.

A Ryanair vezére kedd délutáni sajtótájékoztatóján közölte,

a társaság nem vonul ki Magyarországról.

A cég működésén nyomott hagyott a világjárvány és az ukrán háború, de értetlenül állnak a kormány légitársaságokra kivetett különadója előtt is.

Mindennek következtében, Magyarország drágább hely lett, mint a környező országok, ennek ellenére nem vonulnak ki az országból, de csökkenteni fogják a járatok számát. 53 útvonal helyett csak 45 lesz elérhető, és azok is ritkábban járnak majd.

Annak ellenére döntöttek így, hogy korábban még inkább növekedni szerettek volna a magyar piacon is.

Mint a vezérigazgató elmondta, arra számítanak, hogy veszíteni fognak a magyar bíróságon, de nem állnak meg, továbbmennek az EU bíróságra. A Ryanair bíróságon fellebbezi meg az augusztus elején kiszabott 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot, amit azért kaptak, mert a különadót az utasokra hárították.

Videó:

(index.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/08/24/csattanos-valaszt-kapott-varga-judit-fellebbezett-a-ryanair-nem-fogadjak-el-orbanek-fogyasztovedelmi-birsagat

Valódi Hírek