Magyarázzák a pofátlan üzletet: Érdekes részletet árult el a 4iG vezérigazgatója a Vodafone államosításáról

Interjút adott Jászai Gellért.

A múlt héten derült ki, hogy az állam felvásárolja a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt-t

715 milliárd forintért.

Azóta próbálják a kormány emberei megmagyarázni, milyen előnyei vannak ennek a vásárlásnak. Gulyás Gergely odáig jutott, hogy a Vodafone profitjából akár a tanárok béremelésére is jut majd.

Most a 4iG cégcsoport elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért szólalt meg a Vodafone felvásárlásával kapcsolatban. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe is tartozó 4iG lesz az állam mellett a Vodafone többségi tulajdonosa,

51 százalékos tulajdonrésszel.

Jászai most azt mondta, ez egy stratégiai akvizíció, amely legalább olyan horderejű és jelentőségű lehet a magyar távközlés szempontjából, mint amilyen a Matáv 29 évvel ezelőtti értékesítése volt.

„Ez nem államosítás, hanem a kormány egyik legrégebbi nemzetstratégiai céljának a megvalósítása a magán- és állami tőke összefogásával”

— nyilatkozta a 4iG vezetője.

Az Indexnek adott interjúban az üzletember elmondta, hogy a 4iG kereste meg az államot a vásárlás ötletével, és nem fordítva.

Sok kritika érte a 715 milliós vételárat is, miszerint a Vodafone túlárazva ad túl a magyarországi cégen, Jászai ezt próbálta tisztázni azzal, hogy szerinte még csökkenhet ez az ár.

A vételár finanszírozásával kapcsolatban a 4iG elsősorban nemzetközi piaci finanszírozásban, hitelben, illetve kötvénykibocsátásban gondolkodik. Szerintük

10-12 év

lehet a megtérülés, de még meg át kell világítaniuk a Vodefone-t.

(via index.hu)

Valódi Hírek