Hozzák nyilvánosságra az erdőirtáson nyerészkedők neveit! – követeli a DK (+videó)

Ezt is csak a saját hasznuk miatt találták ki?

Jogunk van tudni, hogy mely fideszesek keresnének extraprofitot hazánk természeti értékeinek elpusztításával, az erdőink ész és értelem nélküli kivágásával — közölte Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

„Az Orbán-kormány erdőírtó-rendelete lehetővé teszi a védett erdők kivágását és a magánerdők soron kívüli tarvágását, ez a szabály évtizedes károkat okoz majd a magyar erdőgazdálkodásnak és a környezetünknek”

— jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy a károk gyerekeink életét is veszélyeztetik.

Arató hangsúlyozta, hogy az energiaválságot erdőírtással kezelni, olyan mint benzinnel tüzet oltani, hiszen az energiválság egyik oka éppen a klímaválság. A politikus hozzátette, Orbán nem készítette fel az országot a zölenergiára való áttérésre.

„Mint mindenen, ezen is keresni akarnak. A lényeg ez alkalommal is, mint a túlárazott lélegeztetőgépek túlárazott beszerzésénél is, a lopás és a lopás”

— jelentette ki a frakcióvezető-helyettes.

A DK követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra, hogy kik a haszonélvezői az erdőirtásnak, melyek azok az erdők és tulajdonosok, akik külön engedélyt kapnak az erdőirtásra. Arató szerint azok is nyerészkednek majd, akik értékesítik az állami erdészetekből kitermelt faanyagot.

„A mostani energiaválság a Fidesz politikájának a következménye, annak a politikának, amely a Putyin-Orbán barátságra építette az ország energiáját, az energiabiztonságot, és ezzel az Európai Unióban is kiemelkedően magas függőséget hozott létre”

— fejtette ki a politikus.

Arató szerint a válság hosszútávú megoldása a megújuló, zöldenergiára való áttérés, az erdőírtás a probléma része.

Videó:

Valódi Hírek