A MOL-vezérnek nem tetszik a kritika: Teljesen kikelt magából Jaksity György történelmi beszédét hallva

Magára ismerhetett benne.

„Mindenkinek szíve joga, hogy elmondja a véleményét, ha nagyobb publikumot akar, akkor hívjon össze egy sajtótájékoztatót. Ami viszont a Corvinuson történt, hogy a diplomaosztót valaki erre használja fel, az ízléstelenség”

– mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója egy pódiumbeszélgetésen az Orbán-kormány által állami százmilliárdokkal kitömött Mathias Corvinus Collégium (MCC) esztergomi fesztiválján. Ezzel Jaksity György közgazdász beszédére utalt, amelyen a Corvinus Egyetem diplomaosztóján azt kérte a fiataloktól, hogy harcoljanak ki valódi demokráciát Magyarországon.

Jaksity arról beszélt, hogy „Magyarország beteg”, mert nincs funkcionáló ellenzéke, sajtója és a hatalmi ágak szétválasztása.

Emellett Jaksity beszédében elhangzott az is, hogy a leggazdagabb magyarok jelentős része, köztük Hernádi Zsolt egykori állami vagyon romjain vagy a jelenlegit megcsapolva és EU-s támogatásokkal felturbózva éli felhőtlen vagy még inkább felelőtlen életét.

Az MCC rendezvényén felszólaló Hernádi szerint

„ez olyan, mintha valakit meghívnék az esküvőmre, buzdító beszédet mondani, és arról beszélne, hogy itt a világvége, és lépjetek be a politikai pártomba, mert majd én megváltoztatom. Ilyet nem lehet csinálni, az volt a felkérés, hogy mondja el a fiataloknak, miért jó közgazdásznak lenni, de nem ez történt, ami sajnálatos”.

Megjegyezte még: érthető persze, hogy ilyen sajtóvisszhangja lett Jaksity beszédének, de szerinte „ezt nem szabad”.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek