Átadták a Horn Gyuláról elnevezett sétányt a XIII. kerületben

A volt miniszterelnök most lenne 90 éves.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján Horn Gyuláról keresztelnek el közterületet Budapesten. Kedden átadták a XIII. kerületben, Angyalföldön a volt miniszterelnökről elkeresztelt sétányt. Az átadási ünnepséget a kerület szocialista polgármestere, Tóth József vezette.

Az eseményen részt vett Angyalföld országgyűlési képviselője, Hiszékeny Dezső, valamint Tüttő Kata főpolgármester-helyettes is. Mellettük az 1994 és 1998 között hivatalban lévő miniszterek, valamint a volt kormányfő fia és unokája is jelen volt.

A rendszerváltást követő harmadik miniszterelnök születésének 90. évfordulója éppen július 5-ére esik, ezért időzítették erre a napra az átadóünnepséget. A sétány elnevezését a XIII. kerület önkormányzata kezdeményezésére a Fővárosi Közgyűlés hagyta jóvá. A közterület az angyalföldi Gyermek tér szomszédságában található.

Megtisztelő, hogy büszke baloldaliként én adhatom át a Horn Gyuláról elnevezett sétányt. Megtisztelő, hogy Horn Gyula 90. születésnapján munkásságához méltóan emlékezünk újkori történelmünk egyik legmeghatározóbb alakjára” — mondta beszédében a kerület polgármestere.

(budapest13.hu nyomán)