FRISS: Megállapodott a Momentum és a DK, döntöttek a fővárosi pozíciókról

Pontot tettek a vitáik végére.

Megtartják ma a fővárosi közgyűlést, ami annak fényében nagy szó, hogy a legutóbbi a DK és a Momentum konfliktusa miatt elmaradt.

A 444.hu információ szerint megszületett a két párt között a megállapodás, ami az időközi választásokról szól. A konfliktus a DK és a Momentum között alakult ki, mivel a Momentum nem akarta a DK jelöltjeit támogatni a helyi választásokon.

A konfliktus elsősorban Újbudán alakult ki, ahol Orosz Anna és Bedő Dávid parlamentbe jutása miatta időközi választást írtak ki. A Momentum már előre bejelentkezett az alpolgármesteri pozícióra, ezt azonban a többi párt elutasította.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője korábban lapunknak elmondta, hogy a a Momentum úgy akar jobb alkupozíciót szerezni az időközi választásokkal kapcsolatos ellenzéki vitákban, hogy nem akarja megszavazni Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek, Gy. Németh Erzsébet helyére.

A 444.hu szerint a megállapodás az lett, hogy a Momentum megszavazza Bősz Anett főpolgármester-helyettesnek, Gy. Németh fővárosi képviselői helyét pedig a DK-s Élő Norbert veszi át. Újbudán pedig a momentumos jelöltek indulhatnak, és megtarthatják Orosz Anna alpolgármesteri helyét is.

Valódi Hírek