Botrány a Parlamentben: Kövér elnémította Varju László mikrofonját, miután az neki nem tetsző dolgot mondott a kormányról

Észak-Koreában érzi magát a bajszos házmester.

A frissen bevezetett brutális fideszes megszorítócsomagról tartotta parlamenti felszólalását Varju László, a Demokratikus Koalíció gazdasági szakpolitikusa kedden.

Varju felhívta rá a figyelmet, hogy

„egy csendes hosszú hétvégére időzítették az Orbán-csomag bejelentését, amelyről persze senkivel, semmilyen formában nem egyeztettek”.

Hozzátette: sem cégekkel, sem településvezetőkkel, sem érdekvédelmi szervezetekkel, ahogy kiderült a Fidesz prominenseivel sem, de ők úgyse mernek megszólalni.

„A Fidesz a választás előtt egy szót sem szólt arról, hogy újabb kormányzása – az előzményei miatt -, óriási megszorítással kezdődik, és most abban bíznak, hogy az emberek nem veszik észre!”

— húzta alá a politikus.

„De minden adat fantasztikus? Valóban? Ha így van, akkor miért van szükség arra, hogy a mostani megszorítócsomagot bevezessék?

  • Miért emelik a telefonálás, az internet, a kommunikáció árát?
  • Miért emelik a banki szolgáltatás, a tranzakció árát?
  • Miért emelik a gyógyszerek áfáját?
  • Miért emelik az utazás árát?”

Ezek után a politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt egy évhez képest elképesztő mértékben, 40-50 százalékkal emelkedtek az árak, a kenyér, a hús, a gyümölcsök, és a zöldségek esetén, majd elmondta, „most már ott tartunk, hogy a benzinkutasok ellenőrzik a forgalmi engedélyeket, kutakat zárnak be, akadozik az ellátás”.

Lehet továbbra is azt mondani, hogy megőrzik a rezsicsökkentést, de ha valaki elmegy a közértbe, az csak az egyre növekvő élelmiszerárakkal fog találkozni — mutatott rá.

Kiemelte: amikor a céges autó adója a duplájára nő akkor az rezsiemelés, a munkát adó vállalkozó kárára! Amikor a lakáshitelek törlesztőrészletét emelik, akkor az rezsiemelés a családoknak.

„Persze arra ügyelnek, hogy az Orbán-család terhei ne növekedjenek” — tette hozzá.

„Pedig ezt a drámai helyzetet önök hozták össze hazug választási kampányukkal.

Most minden pénzt visszavesznek az emberektől, amit korábban magukénak tudhattak” — emelte ki.

„Önök az országunkat nagyon nagy bajba sodorták! Tönkretették az emberek lehetőségeit:

  • rekord költségvetési hiány,
  • rekord államadósság,
  • rekord infláció,
  • rekordgyenge forint”

— sorolta a politikus, majd hozzátette:„ez az önök teljesítménye!”

Varju László hangsúlyozta: az Orbán-kormány kiszolgáltatottá tette Magyarországot a nemzetközi gazdasági válságnak, „ezért a választási győzelmük költségvetési árát, most visszaveszik a magyar társadalomtól. Sőt, a kórházak sürgősségi osztályait is inkább bezárják. Van olyan város, ahol már csak bizonyos napokon lehet szülni” — fogalmazta meg aggályait a politikus, utalva rá, hogy a szolnoki kórházban nem látják el a terhes anyákat, máshová irányítják őket.

„Ezek után nincs min csodálkozni, hogy felmondásra készülnek az orvosok, az ápolók, a rendőrök, a tűzoltók”

— hívta fel a figyelmet Varju, hozzátéve: mindezekre is sikerült feltenni a koronát azzal, hogy nemzetközileg is totálisan elszigetelte Magyarországot az Orbán-kormány. Nem maradt egyetlen szövetségesünk sem, és az emberek gazdasági terheit az is tovább növeli, hogy

még az uniós források lehívását sem tudta megoldani a kormányzat

— mutatott rá.

„Hiába zsarolta Orbán Viktor az egész Európai Uniót, Magyarország bajban van.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány totálisan lejáratta az országot. A DK szerint a törvénytelen Orbán-kormány önző és felelőtlen politikája bajba sodorta…”

— mondta (volna) Varju László, akitől ekkor Kövér László házelnök megvonta a szót, és azt mondta, nem nevezhetik Magyarország kormányát törvénytelennek.

Varju ellen ellenére kitartott, és elnémított mikrofon mellett, kiabálva fejezte be beszédét a fideszes megszorítócsomagról.

Kövér ezután azt mondta: Varju felszólalásának második részét el nem hangzottnak kell tekinteni.

A botrányos jelenetet itt tudod megnézni:

.

 

Valódi Hírek