Inflációellenes csomagot nyújtott be a DK a parlamentben (+videó)

Van megoldás.

Kevesebb mint két hónappal az április választások után mára kristálytisztán látszik, hogy Orbán Viktor törvénytelen kormánya soha nem látott megszorításcunamit zúdít a magyar emberek nyakába – közölte Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője.

Ezért a DK múlt pénteken egy négy pontból álló, inflációt ellensúlyozó javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek. Erről a 4 intézkedésről a DK külön-külön is beszélni fog a következő napokban – tette hozzá.

Oláh Lajos kifejtette: a DK nem kér a kormány adóemeléseiből és megszorításaiból, ezért az infláció ellensúlyozását célző javaslatcsomagjuk egyik pontjaként arra szólítják fel a kormányt, hogy juttasson

egyszeri, minimum 100 ezer forintos kárpótlást

minden gyereket nevelő családnak, az átlagnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak, az átlagjövedelemnél rosszabbul kereső közalkalmazottaknak és a súlyos fogyatékkal élőknek.

Ezek a társadalmi csoportok azok, amelyek elsőként érzik a saját bőrükön a kormány történelmi megszorításait, nekik nem újabb adókra, dráguló élelmiszerárakra, elszabaduló törlesztőrészletekre, megfizethetetlen telefonszámlákra, hanem segítségre van szükségük. Itt az ideje, hogy Orbán törvénytelen kormánya a bajban lévő magyar emberek oldalára álljon – fogalmazott Oláh Lajos.

Videó:


.

Valódi Hírek