Mi történt? Kirúgta Orbán új minisztere Németh Szilárdot a Honvédelmi Minisztériumból

Nem számítanak a munkájára a tárcában.

Németh Szilárd a Facebookon rejtélyes búcsúzkodó üzenetet tett közzé. Ebben a Honvédelmi Minisztérium keddig hivatalban lévő államtitkára

elköszönt kollégáitól,

és megköszönte munkájukat. Ebből arra lehet következtetni, hogy az új honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf nem számít a munkájára.

Kedves Barátaim! Köszönöm a munkátokat, az elkötelezettségeteket, a fegyelmezettségeteket és az emberségeteket! Többek voltunk, mint munkatársak, közösséget építettünk, együtt szolgáltuk a haza védelmének ügyét.

Nekünk továbbra is Magyarország az első! Hajrá, magyar honvédek!” — írta posztjába a fideszes országgyűlési képviselő. Hétfőn még közös képet is közölt a leköszönő miniszterrel, Benkő Tiborral, amelyben azt írta, „{m}egtisztelő volt Önökkel és alárendeltjeikkel – a honvédekkel, a kormánytisztviselőkkel, a honvédelmért dolgozókkal – együtt szolgálni a hazát„.

Bár a kormány nyitóoldalán már az új honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky szerepel, a Honvédelmi Minisztérium aloldalán még Benkő neve szerepel, államtitkárként pedig Németh Szilárd neve olvasható. Rövidesen kiderül, ki váltja Némethet.

(Németh Szilárd/Facebook)

Valódi Hírek