Schmitt Pál elárulta, miért nem vétózott egyetlenegyszer sem, amíg köztársasági elnök volt

Minden törvényt átengedett.

A kétszeres olimpiai bajnok vívó, Schmitt Pál nyolcvanadik születésnapját ünnepli pénteken. Ez alkalomból interjút adott a Mandinernek, ahol többek között a politikai pályafutása is szóba került, például az is, hogy egyetlen törvényt sem vétózott meg köztársasági elnöki időszakában, vagyis 2010 augusztusa és 2012 áprilisa között.

„Úgy gondolkoztam, amelyik törvényt elém terjesztették, az átment a bizottsági előterjesztésen, megtárgyalta a frakció, és titkos szavazáson döntött róla az országgyűlés. Azon az állásponton voltam, nem tudok okosabb lenni, mint akik előterjesztették. Ezt tartom ma is.”

A köztársasági elnöki pozícióról plágiumbotránya után 2012-ben mondott le, aminek nagyon örül, a békességet választotta.

„A kardiológusom a lemondásom után csak annyit mondott, így legalább öt évvel tovább fogok élni.”

Schmitt szívproblémái miatt nem tudott részt venni Puskás Ferenc temetésén 2006 decemberében, noha annak ő volt az előkészítője.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban osztja a kormány véleményét, és meggyőződése, hogy a kormány mindig kizárólag a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt.

(via Telex.hu)

Valódi Hírek