FRISS: Magyarországra érkezik Emmanuel Macron, hogy jobb belátásra bírja Orbánt

A vétóról fognak beszélni.

Clement Beaune, a francia európai ügyek minisztere szerint az Európai Unió tagállamai ezen a héten megegyezésre juthatnak az Európai Bizottság javaslatáról, amely az Oroszországból származó olajimport betiltására irányul – írja a Reuters.

„A héten várhatóan áttörést tudunk elérni” – mondta Beaune az LCI televíziónak, hozzátéve, hogy Emmanuel Macron francia elnöknek még a nap folyamán beszélnie kell Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. Magyarország a leghangosabb kritikusa ennek az orosz olajjal szembeni tervezett embargónak – jegyzi meg a cikkében a Reuters.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn járt Magyarországon, ezt követően nyilatkozta, hogy előrelépést ért el az Orbán Viktorral folytatott tárgyalásokon. Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke így írt a Twitteren:

„A ma esti (hétfői) megbeszélés Orbán Viktor miniszterelnökkel hasznos volt a szankciókkal és az energiabiztonsággal kapcsolatos kérdések tisztázásához.”

(via, hvg.hu)

(Kiemelt kép: Aurelien Meunier/Getty Images)

Kapcsolódó:

Rendkívüli: Még ma Budapestre érkezik Ursula von der Leyen, hogy elbeszélgessen Orbánnal a vétóról

https://nyugatifeny.hu/2022/05/09/az-eu-kicsavarna-az-egyetlen-fegyvert-orban-kezebol-amivel-eddig-zsarolta-a-kozosseget

Valódi Hírek