Kovács Zoltán megmagyarázta a világnak, miért nyert Orbán a választáson

A maradék 46 százalék nem értette meg világosan.

A The Atlantic hasábjain publikált véleménycikkében üzent a nemzetközi nagyvilágnak Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. A cikket pedig volt kedves, és lefordította angolról magyarra a Magyar Nemzet nevű nyomtatvány. Az írás Magyarország megvédi Orbán Viktor újraválasztását címmel látott napvilágot.

A legfőbb gondolatok Kovács Zoltántól:

„Az április 3-i magyarországi parlamenti választások eredménye nem jelent veszélyt az európai demokráciára. Valójában éppen annak győzelmét mutatja”

— véli Kovács, aki így folytatja: Itt az ideje, hogy ezt

végre megértsék a magyar kormány kritikusai is, akik keményen dolgoztak azon, hogy aláássák a választások hitelességét.

Kovács töprengése szerint a választások napján a magyar választópolgárok azért mentek el ilyen nagy számban – csaknem hetven százalékban – szavazni, hogy napjaink kaotikus nemzetközi politikai környezetében

támogatásukról biztosítsák Orbán Viktor miniszterelnököt és kormányát.

Kovács elemzésében aláhúzta: állításaikkal ellentétben a választási megfigyelők és szakértői csoportok is megerősítették, hogy

a választások szabadok és tisztességesek voltak.

Sőt még az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) is elismerte, hogy a választási rendszer megfelelő alapot biztosít a demokratikus választások lebonyolításához.

Kovács Zoltán úgy véli, hazánk nemzetközi kritikusaival ellentétben a magyar választók többsége – több mint 54 százaléka –

világosan megértette,

A jelenlegi regionális és globális helyzetben nem hozzá nem értő, tapasztalatlan vezetőkre van szükség. A magyarországi parlamenti választások eredménye nem jelent veszélyt Európa demokráciájára. Sőt, ezt ünnepli. Itt az ideje, hogy az európai újságírók és döntéshozók végre megértsék ezt — rögzítette Kovács.

Megjegyezzük, jól lehet az államtitkár egyszerűen más mozit néz, vagy félrebeszél, ugyanis az Európai Unió számos jogsértés okán vizsgálja a magyar kormányzat pénzköltéseit és korrupciós ügyeit, amiért el is indították az Orbán-kormánnyal szemben a jogállamisági eljárást.

Az új kormány amúgy a május 16-i héten állhat fel, amelynek egyes hírek szerint például Kásler Miklós nem lesz a tagja, de Lázár János visszatérhet száműzetéséből.

Kapcsolódó:

Az EU elzárta a pénzcsapokat: Magyarország továbbra sem kap pénzt az új uniós forrásból Orbánék miatt

Az Európai Ügyészség kimondta: Magyarország is érintett a határon átnyúló bűnügyekben

(via, theatlantic.com)

Valódi Hírek