Elbúcsúztatták a tragikus hirtelenséggel meghalt Homonnay Gergelyt (+videó)

A Margitszigeten gyűltek össze az író-aktivista tisztelői.

Szombaton tartották az 53 éves korában váratlanul elhunyt író-aktivista, Homonnay Gergely búcsúztatóját a budapesti Margitszigeten.

A megemlékezésen felszólalt mások mellett Haulitus Anikó, Homonnay könyveinek szerkesztője, Balogh Krisztina, Homonnay barátja, Hajmási Dávid, az író volt gimnáziumi diákja, Barát Erzsébet, a Szegedi Tudományegyetem tanára, Perintfalvi Rita teológus, valamint Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke is.

Haulitus Anikó elmondta: óriási hálával tartoznak Gyurcsány Ferencnek, aki lehetővé tette, hogy Gergely hamvai hozzá méltó módon érkezzenek Magyarországra.

Köszönetét fejezte ki Marczingós László ügyvédnek, aki nagy segítséget jelentett a nehéz helyzetben, lehetővé tette, hogy már másnap Rómába utazzanak.

Számos üzenet hangzott el, amelyek Homonnay közösségi oldalára íródtak, az érzelmes sorok bizonyították, hogy mennyien szerették és tisztelték őt, sokak szeme lábadt könnybe az elhangzottak hatására.

“Gergő emléket tovább kell vinni, ha nem tennénk kialudna a reménység lángja” – írta Gergely egyik követője.

Az esemény végén egy repülőgép szállt el a megemlékezők felett, fedélzetén Homonnay hamvaival.

A gép egy

„Puszi Gergő”

-feliratot is húzott, így utalva a Puszi, Erzsi-könyvek szerzőjére. Homonnay Gergely hamvait késő délután Budapest egyik általa kedvelt városrésze felett szórják majd szét szűk családi körben.


.

Homonnay Gergely január elsején halt meg, halálának körülményeit büntetőeljárásban vizsgálják az olasz hatóságok. Homonnayt egy római privát klub törökfürdőjében találták meg eszméletlenül január elsején délelőtt, ahol egy ideje tag volt, és ahová szilveszter hajnali 5 tájban érkezett.

Az íróra egyedül, ruhátlanul találtak rá, és Homonnay – akit a megtalálása után már nem tudtak újraéleszteni – egy másik férfival érkezhetett.

Az első hírek szerint Homonnaynak szív- és a keringésleállás okozta a halálát, a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt pedig eljárás indult.

Valódi Hírek