Meghalt Homonnay Gergely író, ellenzéki aktivista

Nyugodjon békében!

53 éves korában meghalt Homonnay Gergely író, újságíró, ellenzéki aktivista. A Corriere Della Sera azt írja: Homonnayt szilveszter után holtan találták Rómában, a Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában.

Az olasz lap szerint Homonnay halála szív-keringési leállás miatt következett be, megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Bűncselekményre utaló jel nem merült fel, a szobájában kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A tények első rekonstrukciója alapján úgy tűnik, Homonnay máshol ünnepelte az újévet, miután az Instagramon is posztolt baráti üdvözletet, majd hajnali 5-kor a via Pontremoliban lévő klubba ment – írja a lap.

Homonnay Gergely egy ideje Rómában élt macskájával, Erzsivel, akit megszemélyesítve népszerű inflenszer volt a közösségi médiában: a humoros tartalmak mellett gyakran kiállt az emberi jogok mellett és élesen bírálta a Fidesz-kormány politikáját.

Gyurcsány Ferenc vasárnap este a közösségi oldalán emlékezett meg Homonnayról, aki nyíltan vállalta, hogy a Demokratikus Koalíció szimpatizánsa:

Gyurcsány Ferencet megrázta Homonnay Gergely halála

.

 

Valódi Hírek