FRISS: Navracsics Tibor visszatér a kormányba, egy teljesen új minisztériumot kaphat

Korábban még bírálta Orbánt és a Fideszt.

Nem csupán Lázár János neve került elő a régebbi, korábban parkolópályára került kormánytagok listájából: Navracsics Tibor is egy teljesen új tárcát kaphat, tudta meg a 24.hu.

A lap információi szerint Navracsics Tibor lesz az új

uniós miniszter.

Egy olyan uniós fejlesztési tárca jöhet létre, amely egybefoghatja a források elosztásának és felhasználásának felügyeletét.

Ez azt jelentené, hogy az uniós tapasztalatokkal rendelkező politikus vezette új minisztériumhoz kerülhetne a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely (korábban pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter) által felügyelt uniós terület, valamint a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok felügyelete is.

Navracsics Tibor tavaly tavasszal még arról nyilatkozott, hogy Brüsszelből hazatérve úgy érezte, már nem tartozik a Fidesz fő sodrához, sőt azt is mondta, ha most kellene döntenie, nem tudja, belépne-e egyáltalán a pártba.

Tény azonban, hogy visszatérése után sem maradt megbízások nélkül. Ő lett a Veszprém 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programsorozatra való felkészülését felügyelő kormánybiztos, majd az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztését is rábízták szintén kormánybiztosként.

Ezek után elvállalta, hogy elindul a Veszprém megyei 3-as választókerületben a képviselői mandátumért, amit több mint 51 százalékos eredménnyel meg is nyert.

Kapcsolódó:

Kiszivárgott: Kásler Miklós távozik a kormányból, már az utódja is megvan

(via 24.hu)

Valódi Hírek