Kiderült: Schadl György már akkor kifizette a lakásokat, amikor az önkormányzat még neki se adta őket

Nagyszabású csalásra derült fény.

Összesen 225 millió forintért vásárolt meg Schadl György nyolc erzsébetvárosi lakást az önkormányzattól úgy, hogy azok közül hétre csak ő adott be ajánlatot, ráadásul előbb fizetett, mint hogy az önkormányzati döntés megszületett volna az eladásokról

– állítja az a jelentés, amelyet az előző ciklus ingatlanügyeit vizsgáló bizottság készített.

A végrehajtói kar azóta letartóztatott vezetőjének lakásügyeit csak esettanulmányként hozta fel a bizottság, de arról írtak, hogy sok más hasonló ügy lehetett. 2014 és 2018 között az akkor fideszes vezetésű V., VI., VII., VIII. és IX. kerületben 1200-nál is több önkormányzati tulajdonú lakás került magánkézbe jelentős kedvezménnyel, és felveti a gyanút, hogy többször is strómanok vásárolhatták meg azokat.

Ezt a vádat arra alapozza a bizottság, hogy feltűnően sok lakást

értékesítettek tovább piaci áron

pár hónappal az után, hogy az önkormányzattól kedvezményesen megvásárolták.

Erzsébetvárosban például 2015 és 2019 között az önkormányzattól megvett lakások közel felét egy éven belül eladták, de 2017-ben és 2018-ban 27, illetve 30 százalékuk 30 napon belül elkelt a jelentés szerint.

A bizottság úgy látja, hogy a képviselőtestületek többnyire elégtelen, felületes információk alapján döntöttek a lakások értékesítéséről.

(via atv.hu)

Valódi Hírek