Díjat kapott a Mészáros-Várkonyi esküvőt védő cég, pedig a vezetői börtönben ülnek (+videó)

Jól csinálták, na.

Öt napja tartották a Fejér megyei megyenapot, azt az ünnepséget, amelynek kicsit kampányszaga is volt, hiszen helyi fideszes országgyűlési képviselő is beszédet mondott. Itt díjakat is átadtak és ahogy a Feol tudósításából kiderül,

az EUROVÉD Security Zrt. is egy Salamon Lajos díjjal térhetett haza.

Ezt azok kaphatják, „akik a megye közrendje, köz-, és vagyonbiztonsága, katasztrófaelhárítás érdekében hosszú ideje kimagasló szakmai tevékenységet folytattak, valamint a lakosság szolgálatában példamutató helytállást tanúsítottak.”

Az azonban nem derül ki egyik tudósításból sem, hogy ki vette át az EUROVÉD nevében a díjat. Ez azért fontos kérdés, mert ahogy a Magyar Hang kedden megírta, a cég vezetői március első heteiben

előzetes letartóztatásba kerültek.

A lap úgy értesült, hogy a NAV több száz millió forintnyi készpénzt foglalt le a házkutatások során. Az ügyészség közleménye szerint pedig, melyben cégnevet nem is említenek, a cégek több mint 800 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek 2017 és 2021 között. A Magyar Hanghoz eljutott információk szerint köztük van T. N. cégtulajdonos, és rokona, B. I., aki ügyvezetőként tevékenykedett.

Annak ellenére jártak pórul az EUROVÉD vezetői, hogy ők ügyeltek a biztonságra Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjén, és ők őrzik a felcsúti stadiont is.

Sovány vigasz lehet ezután, hogy Fejér megye mégis elismeri a „példamutató helytállásukat a lakosság szolgálatában”. Mindezt Vargha Tamás képviselő jelenlétében, aki amúgy a polgári hírszerzésért felelős államtitkár is egyben.

Videó a díjátadóról:

(via 444.hu)

Valódi Hírek