Iványi Gábor világossá tette: Nem a kamupárti jelöltet, hanem Szabó Tímeát támogatja Óbudán

Korábban egy kamupárti jelölt azzal hirdette magát, hogy Iványi Gábor is őt ajánlja.

Két, karrierbeli okokból sértett óbudai DK-s politikus néhány hónapja kilépett a Demokratikus Koalícióból és vélhetően fideszes támogatással

„Valódi Demokrata Párt”

fantázianéven megalapítottak egy kamupártot az ellenzéki szavazatok megosztása céljából.

Rózsa László és Hazai Iván András kétszemélyes projektjét azóta ezerrel tolja az Index nevű fideszes propagandaportál – csak hogy tudjuk, honnan fúj a szél.

Nyilván teljesen véletlen az is, hogy a kamupártot reklámozó indexes cikkek szerzője minden alkalommal a Fidesz jelöltjének, Bús Balázs bukott óbudai polgármesternek a korábbi sajtósa és jobbkeze, Ambrus Balázs.

Ambrus Balázs, Bús Balázs bukott óbudai fideszes polgármester korábbi sajtósa, aki jelenleg az Index nevű fideszes propagandaportál „újságírója”

A kamupártot szervező Rózsa László korábban azzal reklámozta magát, hogy bírja Iványi Gábor támogatását, ez azonban nem igaz.

Az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, metodista lelkész szerdán nyílt levelet írt, amelyben tisztázta, hogy nem az ellenzéki szavazatok megosztására játszó Rózsát, hanem az egyedül esélyes összellenzéki jelöltet, Szabó Tímeát támogatja Óbudán.

Iványi a levelében azt írja a kamupárti önjelöltnek:

„Arra kérlek, ne indulj ezen a jelenlegi választáson. Az új parlamentnek egyetlen fontos dolga lenne, s ez az, hogy leváltsa a jelenlegi kormányt…

Ez csak úgy lehetséges, ha minden erő összefog, és amögé áll, aki várhatóan a legtöbb voks megszerzésére képes. Ellenzéki oldalon ez a konszenzusos személy Szabó Tímea…

Ha elindulsz vele szemben (pláne az én elvi támogatásommal is), egészen bizonyos, hogy tőle és nem kormánypárti ellenfelétől (Bús Balázstól) veszel el szavazatokat.”

Iványi Gábor teljes levelét itt találod:

.

Kapcsolódó cikkünk:

Elfelejtette közölni a Bús Balázst mosdató Index-újságíró, hogy korábban ő volt a fideszes polgármester sajtósa

.

Valódi Hírek