Elfelejtette közölni a Bús Balázst mosdató Index-újságíró, hogy korábban ő volt a fideszes polgármester sajtósa

Nagyot ment az óbudai pedofilügyben a fideszesített hírportál.

Megírtuk, hogy fél éven belül a harmadik pedofilbotrány robbant ki csütörtökön, ezúttal a III. kerületben.

Vadai Ágnes tegnapi sajtótájékoztatóján számolt be Kiss László kerületi polgármester közlése nyomán arról az óbudai hírportálok által is megírt hírről, hogy egy önkormányzati óvoda óvónője a rábízott gyerekekről éveken át készített pedofil tartalmú fényképeket, amelyeket aztán élettársával közösen az interneten terjesztett.

A pedofil ügyről a korábbi fideszes vezetés, élén Bús Balázs fideszes polgármesterrel tudott – mondta Vadai, aki sérelmezte, hogy Bús Balázsék az egész botrányt eltitkolták mind a képviselőtestület, mind az óbudai polgárok elől.

Az egész ügyről onnan tudunk, hogy Óbuda új, ellenzéki vezetése alapos vizsgálatot rendelt el, feltárta a teljes ügyet, és megtette a szükséges intézkedéseket a gyermekek védelmében – tette hozzá Vadai.

Ambrus Balázs, az Index újságírója (balra) és Bús Balázs, Óbuda korábbi polgármestere (jobbra)

Az ügyben az idén nyáron fideszesített, Index néven futó hírportál is közölt egy cikket, amely szerint azonban a fideszes polgármester mindenben példaértékűen járt el, együttműködött a nyomozó hatóságokkal és az óvoda vezetésével.

Az Index szerint Bús Balázs nem tussolt el semmit, sőt a cikkben maga a leváltott fideszes polgármester fenyegetőzik azzal, hogy rágalmazás miatt feljelentést tesz Kiss László jelenlegi polgármesterrel szemben.

Egyetlen aprócska, de fontos tény maradt ki az Index cikkéből: annak szerzője, Ambrus Balázs nem más, mint Bús Balázs tavaly leváltott fideszes polgármester korábbi sajtórefrense.

(Erről például lásd >>EZT<< a hivatalos jegyzőkönyvet a képviselőtestület egyik 2019 májusi üléséről. A jegyzőkönyv első oldalán szerepel a jelenlévők felsorolásánál:

„A Polgármesteri Hivatal részéről

Ambrus Balázs önkormányzati főtanácsadó, sajtóreferens”)

Ambrus Balázs tehát a barátjáról, korábbi munkáltatójáról írt egy mentegető cikket, ami aztán független újságírói teljesítményként megjelent az Indexen.

Ügyes, nagyon ügyes – mondhatná a viccbeli Kohn bácsi.

Valódi Hírek