Jakab Péter: Nyissa meg a szállodáit Mészáros Lőrinc, a Putyin elől menekülőknek

Jakab Péter hivatalosan is felszólította Mészáros Lőrincet, nyissa meg a szállodáit a Putyin elől menekülőknek. Erről közösségi oldalán számolt be a Jobbik elnöke, aki így írt bejegyzésében:

„Legyen! Akkor hivatalosan is felkérem Mészáros Lőrincet: nyissa meg a szállodáit azok előtt, akiket Putyin elüldözött az otthonaikból”.

Jakab Péter nem először szólítja fel Mészáros Lőrincet, hogy adja át szállodáit a menedékkérők számára.

„Folyamatosan érkeznek a menekültek – kárpátaljai magyarok, ukránok – a magyar–ukrán határra. Az Orbán-kormány pedig azon túl, hogy átengedi őket, semmilyen érdemi segítséget nem ad”. — írta szombat esti Facebook-bejegyzésében Jakab Péter.

„Az önkormányzatok és a civilek próbálnak most is segíteni azoknak, akiket Orbán haverja, Putyin elüldözött az otthonaikból. A magyarok ezúttal is jelesre vizsgáznak emberségből, ha úgy tetszik kereszténységből. A kormány meg ezúttal is megbukott”. — tette hozzá.

A 444 a kérdéssel fordult a Mészáros tulajdonába tartozó Opus Global Nyrt.-hez, miszerint a vállalat tervezi-e, hogy szállást ad az Ukrajnából érkező embereknek a Hunguest Hotels szállodáiban, illetve a Balatontourist mobilházaiban?

Kérdésükre így reagáltak:

„Az OPUS GLOBAL Nyrt. figyelemmel kíséri az ukrajnai háborús fejleményeket, illetve felvette a kapcsolatot több nagy segélyszervezettel. Amint konkrét igények fogalmazódnak meg a humanitárius segélynyújtással kapcsolatban, az OPUS GLOBAL Nyrt. kész haladéktalanul segíteni”. — írták válaszukban.

A videót ITT tudod megnézni.

(via, 444 / Magyar Hang)

 

Valódi Hírek