Szükség van egy női, baloldali miniszterelnök-helyettesre, most! — figyelmeztet az ismert politikai elemző

Olyat, akinek higgadtabb a kommunikációja és van mögötte politikai hátország.

„Legalább három okot látok arra, hogy Márki-Zay Pétert és az Egyesült Ellenzéket nem szabad így nekiengedni a választásoknak. Kell egy második ember”

– írja legfrissebb véleménycikkében a szeged.hu-n Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista.

Ceglédi úgy látja, Márki-Zay Péter az elmúlt hónapokban nem tudta kiterjeszteni elérési rádiuszát azon a pár százezer szavazón túlra, akik az előválasztás második fordulójában is rá voksoltak, sőt, még az ellenzék meglévő táborát sem rendezte maga mögé.

„Ami előny volt, a pártonkívüliség, az most dupla gond: egyik párt sem érzi magáénak, sőt, az új párt gründolásával és a hetedik frakciót (hiába) követelve még vetélytársat is kreált magából.

Úgy nem lesz kormányváltás, ha a miniszterelnök-jelölt továbbra is a szemközti járdáról kiabálja, hogy rengeteg az áruló az ellenzékben. Valakinek át kéne vezetnie a zebrán.”

– fogalmaz az elemző.

Második érvként Ceglédi azt említi, hogy Márki-Zay nyilatkozatai, üzenetei sajnos az ellenzéki oldalt is megosztják.

„Muszáj lenne ellensúlyozni a migránsszámlálóval meg melegezéssel tett kárt. Tetszik vagy sem, az ellenzéki tábor konszenzusa nem ott van, ahonnan a jelölt beszélni szeret.”

Ceglédi Zoltán harmadik érve az, hogy jelen állás szerint Magyarország miniszterelnöke mindenképpen egy fehér, keresztény, jobboldali, heteroszexuális, nagycsaládos, ötvenes férfi lesz a májusi kormányalakítás után is.

„Tizenkét év vajúdás után az ellenzék sok szempontból egy wannabe-Orbánt tudott elsőszámú jelöltként kitermelni.”

Eközben a Fidesz egy negyvenes nőből csinál köztársasági elnököt, és szintúgy fiatal női kormánytagját (máskor meg politikusa családtagját) pont az ellenzéki nyilvánosságból érkező homofób támadásoktól kell védelmeznie.

És ha Dobrev Klára esetleg nem vállalja a DK virtuális listavezetői pozícióját, akkor az ellenzéki lista első öt, azaz a szavazólapra kerülő nevei csupa férfit sorakoztatnak majd.

„Muszáj lenne egy nőt, MZP-től baloldalibb politikai agendával, befogadóbb és higgadtabb kommunikációval, létező pártpolitikai hátországgal, érdemi politikai tudással és tapasztalattal helyettesnek jelölni. Most.

Kezd végzetesen szétrepedni az ellenzéki kampány, a pártok tolják a saját egyéni jelöltjeiket, elnökeik néha odaüzennek a másik oldalon ide-oda csapódó MZP-nek, aki meg erre visszaárulózik.

Mindez pedig végképp elriasztja a pártoktól távolságot tartó, bizonytalan szavazókat, holott róluk szólna a kormányváltás.”

– figyelmeztet Ceglédi Zoltán, akinek teljes cikkét >>ITT<< tudod elolvasni.

Valódi Hírek