Karácsony megakadályozza, hogy Rogán haverja 1,3 milliárd forintnyi ingatlant játsszon át a fideszbűnözőknek

Közbelépett a főpolgármester az V. kerületi ingatlanmutyiban.

Tegnapi hír, hogy Rogán Antal haverja, Szentgyörgyvölgyi Péter az V. kerület fideszes polgármestere 1,3 milliárd forint értékben akar áruba bocsátani önkormányzati ingatlanokat.

Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a közösségi oldalán tudatta, hogy közbelépnek és megakadályozzák a fideszes ingatlanmutyit.

Idézzük a főpolgármester posztját:

Megakadályozzuk az újabb belvárosi fideszes ingatlanmutyit!

A Rogán-időszak gyakorlatát folytatva a fideszes többségű V. kerületi önkormányzat újabb nagy értékű belvárosi ingatlanokat akar eladni, ismét csak átláthatatlan módon, zavaros körülmények között. A nyilvánosságtól elzárt, zárt ülésen eldöntött ingatlanértékesítések több műemléki védelem alá eső épületet érintenek.

Újra erős a gyanú, hogy ezek az ingatlanok áron alul, transzparens eljárás nélkül kerülhetnek a csókosokhoz. Ezt a főváros azzal tudja megakadályozni, ha él elővásárlási jogával, ennek előkészítésére utasítottam a kollégáimat.

A belvárosi fideszes kerületvezetés ügyvédje azt akarta elérni, hogy a főváros előre mondjon le elővásárlási jogáról, ezt a törvénytelen eljárást természetesen visszautasítottuk.

Miként ezzel az elővásárlási joggal, az átláthatatlan ingatlanértékesítés megakadályozással korábban is éltünk volna, ám a kerület ügyvédje akkor megpróbálta ezt elszabotálni, ami a hivatali visszaélés gyanúját is megalapozhatja.

Ha olyan módon folyna az ingatlanhasznosítás a Fővárosi Önkormányzatnál, ahogy az V. kerületben, akkor itt nem csak a házkutatások lennének, de engem valószínűleg már börtönbe is zárattak volna.

De mi a fővárosban nem a fideszes eljárást követjük, mert az átláthatóságban hiszünk. A mellékelt ábrán látható egy példa a fővárosi és az V. kerületi ingatlanértékesítések különbségére.

Tavaly éppen a Városházával szemben egy nagy értékű üzlethelyiséget áron alul adtak el a bírói végrehajtói kar jelenleg letartóztatásban lévő elnökének.

Érdemes lenne megvizsgálni, hogy a Völner-ügy bűnben fogant papírzacskós kenőpénzeiből milyen ingatlanvásárlások történtek a kerületekben az elmúlt években. Úgy hírlik, lenne mit feltárni. És nem csak az V. kerületben.


.

Valódi Hírek