Gattyán György magabiztosan kijelentette: Jövőre kétharmaddal fog nyerni a választáson

Mindeközben egy párhuzamos valóságban.

Interjút adott a Forbesnak Gattyán György, a pornóból meggazdagodott magyar multimilliárdos, aki nemrég eldöntötte, elindul a jövő évi országgyűlési választáson. Az üzletember azt mondta, a választáson való indulásával fel akarja rázni az országot, és egész kampánya a digitalizáció népszerűsítéséről fog szólni, mert szerinte egyik oldal sem foglalkozik azzal.

Azt mondta, már lefektette a digitalizációval kapcsolatos ötleteit, és erre az ellenzék „egész pályás letámadással” reagált. „Nekem nincs hatalomkényszerem, nem kell azért politikusnak mennem, hogy támogatást nyerjek és pénzem legyen” — jelentette ki, majd hozzátette, szerinte rosszul kormányoz a Fidesz.

Szerinte kevesen beszélnek arról, hogy az Európai Unió befizetőjeként mennyi pénz marad Magyarországon. „Én 51 évesen most vagyok abban a korban és pozícióban, hogy belevágjak egy ilyenbe” — jelentette ki, majd hozzátette,

az a terve, hogy felkavarja „az állóvizet”.

Azt mondta, nem akart elindulni az előválasztáson, mert szerinte az ellenzéket — a fideszes retorikával egybevágóan — Gyurcsány Ferenc irányítja. Szerinte a hat ellenzéki párt önállóan döntötte el, hogy ők Orbán kihívói, és ennek nem látja indokát.

Fordítsuk meg:

én vagyok az ellenzék. És ők elviszik az én szavazataim. Ez ennyi

— jelentette ki. Ezek után az előválasztáson résztvevő több mint 800 ezer embert kevesellte, és azt mondta, szerinte soha nem lesz kétharmada a jelenlegi ellenzéki összefogásnak. „Nekem erre most nagyobb az esélyem” — mondta magabiztosan.

Mindezek után

kijelentette, jövő áprilisban nemhogy megnyeri a választást, kétharmadot fog szerezni a pártjával.

Ezt azzal indokolta, hogy szerinte jelentős az elégedetlenség az országban. Elmondása szerint nem akar miniszterelnök lenni, de ha nem talál mást a szerepre, egy ciklus erejéig mégis elvállalná.

A teljes Gattyán-interjút, benne további érdekes részletekkel >>ITT<< lehet elolvasni.

(Forbes nyomán)

Valódi Hírek