Völner-botrány: 90 nappal meghosszabbították a kilakoltatási maffia fejének letartóztatását

Schadl György épp Dubajba készült szökni a feleségével, amikor lekapcsolták.

90 nappal meghosszabbították a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke és két társa letartóztatását – közölte a 24.hu kérdésére a Fővárosi Törvényszék csütörtökön. A szerdai döntés eredményeként Schadl György március 8-ig letartóztatásban marad.

Korábban hetekig hírzárlat övezte, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét letartóztatták. A hírek szerint Schadl Györgyöt a repülőtéren fogták el feleségével együtt, amikor Dubajba készültek utazni.

Kedden aztán kiderült: Völner Pál igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés és más bűncselekmény miatt. A gyanú szerint a fideszes politikus hosszabb időn keresztül

alkalmanként 2-5 millió forintot

kapott a MBVK letartóztatásban lévő elnökétől.

Völner a botrány után lemondott államtitkári posztjáról, azonban a parlamenti képviselői mandátumát megtartotta, hogy más fideszbűnözőkkel (Simonka, Boldog, Farkas Flórián) együtt biztosítani tudja a parlamenti kétharmadot a Fidesz-maffiának.

Az ügyben jelenleg tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes. Az ügyészség kedden azt közölte, hogy hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön a 24.hu érdeklődésére tudatta, hogy a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény folyamatban lévő ügyben a kihallgatott nyolc végrehajtón, köztük a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökén és a végrehajtó-helyettesen kívül más hivatalos személy vagy közéleti szereplő kihallgatására nem került sor.

(Völner Pál csak a mentelmi jogának felfüggesztése után gyanúsítható meg.)

A 24.hu egy korábbi cikkében arról írt, hogy Völnernek szinte teljhatalma volt a végrehajtói kar fölött, jóváhagyása nélkül lényegében semmiről sem dönthettek, az új végrehajtói álláshelyek létesítésére, a régiek megszüntetésére is ő tehetett javaslatot a miniszternek.

A Völner-üggyel kapcsolatos korábbi cikkeinket >>ITT TALÁLOD<<.

Valódi Hírek