Itt a vége: G. Fodor Gábor lapja megvédte Gattyán György kamupártját

Van még kérdés, honnan fúj a szél?

Miután a teljes ellenzéki összefogás révén karnyújtásnyi távolságba került a Fidesz leváltása (a Závecz legfrissebb kutatása szerint 4 százalékkal vezet az ellenzéki összefogás a Fidesz-KDNP előtt), a hatalom minden erejével ráállt a kamupártok gründolására, támogatására.

Eddig a Volner Párt, a Mi Hazánk, az ISZOMM és a Kétfarkú Kutyapárt volt a kormánysajtó kedvence, Rogánék azonban úgy vélhették, ezek együtt sem térítenek el annyi ellenzéki szavazót, hogy hatalmon maradhasson a Fidesz, ezért most Gattyán György recskamilliárdos lengette be, hogy a választások előtt új párt alapításába fog.

A szerdai RTL Híradóban Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje úgy reagált a hírre: aki az előválasztás után jelentkezik, óhatatlanul az ellenzéki szavazók megosztására törekszik.

„A szavazatok megosztása a Fidesznek az érdeke”

– hangsúlyozta Márki-Zay.

A 888.hu nevű fideszes propagandablog csütörtökön újabb segítséget adott annak megértéséhez, honnan fúj a Gattyán-szél.

A G. Fodor Gábor által főszerkesztett lap nyíltan megvédte az ellenzéki szavazatok megosztására készülő szélhámost. Idézzük:

„Gattyán György vállalkozó feltűnése a politikai életben ugyanígy kiverte a biztosítékot a baloldalnál.

Nem tetszik nekik, hogy az ő véleményüktől eltérő elképzelés is létezik. Nos, ilyen ez a progresszív véleményszabadság, már kezdjük megszokni.

Íme, az ellenzéki pártok elképzelése a demokratikus jogállamról és pluralizmusról: csak az indulhat el a választáson, aki nem rontja a baloldal kormányra kerülésének esélyeit.”

– áll a 888.hu cikkében.

Valódi Hírek