A Fidesz lapja megüzente: Jövőre, a választások előtt állítják bíróság elé Bige Lászlót

Nagyon szúrja Orbánék szemét az ellenzéki érzelmű vállalkozó.

A jövő évben indulhat meg a tárgyalás a Nyíregyházi Törvényszéken Bige László vállalkozó ügyében – közölte a Fidesz üzenőfüzeteként funkcionáló Magyar Nemzet csütörtökön.

A pártlap emlékeztet, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség október első felében emelt vádat hűtlen kezelés miatt az ellenzéki érzelmű vállalkozó és öt munkatársa ellen.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a vádiratot még nem kapták meg vádlottak a bíróságtól, ennek a vádemeléstől számított harminc napon belül kell megtörténnie, tehát várhatóan a napokban.

A koholt vádak szerint Bige László és társai összesen kétmilliárd forinttal károsították meg a műtrágyakirály saját cégét, miközben a nagyvállalkozó több mint hétszázmillió forint vesztegetési pénzt kapott.

Bige László korábban a Partizánnak adott interjújában képtelenségnek nevezte a vádakat, és elmondta: Orbánék a Csányi Sándor OTP-vezérrel fennálló régi konfliktusa miatt akarják őt kicsinálni, és az állami szervek a NER-rel jó kapcsolatban álló Csányi érdekében vegzálják őt.

A GVH azóta 14 milliárd forintos büntetést szabott ki a cégeire, ezzel kapcsolatban Bige elmondta: a GVH “egy Andersen-mesét írt le 200 oldalon”, pedig csak elő kellene venni a főkönyvi kivonatot, de “attól félnek, mint ördög a tömjéntől.”

Bige László szerint Orbánék tönkre akarják őt tenni, és az is megvan, hogy kié legyen a cége, ám ő kizártnak nevezte, hogy megváljon a Nitrogénművektől, egyúttal azt is bejelentette, hogy a kormányváltás érdekében pénzzel is hajlandó támogatni Márki-Zay Péter kampányát.

A Forbes magazin szerint Bige László a tizenkettedik leggazdagabb magyar, 115,5 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik.

Valódi Hírek