Keményen Karácsony orrára koppintottak a követői, miután megint a jobboldali jelölt mellett agitált

Ezt nem teszi zsebre.

Beszámoltunk róla, hogy pénteken szétrobbant a Karácsony-koalíció, miután a főpolgármesteri címet két éve elnyerő, ám azzal sem megelégedő, annál is többre vágyó politikus belebukott az ellenzéki előválasztás második fordulója előtti alkudozásokba és a Dobrev Klára elleni szervezkedésbe.

Karácsony Gergely visszalépett az előválasztás második fordulójától, és beállt a jobboldali jelölt, Márki-Zay Péter mögé, és erre próbálta rávenni az őt korábban jelölő pártokat, az MSZP-t, az LMP-t és a Párbeszédet is, ám ezzel teljes kudarcot vallott: egyik párt sem volt hajlandó követni Karácsonyt a jobboldalra, az MSZP és a Párbeszéd politikusai pedig sorra jelentik be, hogy az egyetlen baloldali jelöltet, Dobrev Klárát támogatják.

Így többek között Juhász Ferenc korábbi honvédelmi miniszter, Nemény András, Szombathely szocialista polgármestere, Hiller István korábbi kulturális miniszter, Gőgös Zoltán, az MSZP legendás agrárpolitikusa, Erőss Gábor, a Párbeszéd elnökségi tagja, vagy Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője.

Karácsony ennek ellenére elkeseredetten próbája letuszkolni a jobboldali jelöltet a baloldali szavazók torkán, hétfőn a Facebook-oldalán ismét Márki-Zay mellett agitált.

„Összesen 78 ezren szavaztatok az előválasztás 2. fordulójának első napján. Most már biztosan kimondhatjuk, hogy hatalmas siker az első országos előválasztás. Az 1. fordulóban majdnem 700 ezren, csak tegnap pedig 78 ezren adták le voksukat a sátraknál és online.

Ne feledjétek, szombatig még szavazhattok, legyetek részesei a valódi változásnak, támogassátok Márki-Zay Pétert! Ezt a fotót egy támogatóm küldte, így is lehet érvényesen szavazni”

– írta Karácsony a szavazólapról készült fotó mellé, amelyen az ő neve már kisatírozva szerepel.

Ám akárcsak egy korábbi, Márki-Zayról szóló bejegyzése, ez sem aratott elsöprő sikert a követői körében.

A kommentelők közül sokan csalódottságuknak adtak hangot és többek között azt rótták fel Karácsonynak, hogy baloldaliként nem fognak egy jobboldali jelöltre szavazni az előválasztáson.

Összegyűjtöttük a jellemző hozzászólásokat:

 

Valódi Hírek