FRISS: Saját követői osztották ki Karácsonyt, miután a jobboldali Márki-Zay mellett agitált

Ez fordítva sült el.

Pénteken szétrobbant a Karácsony-koalíció, miután a főpolgármesteri címet két éve elnyerő, ám azzal sem megelégedő, annál is többre vágyó politikus belebukott az ellenzéki előválasztás második fordulója előtti alkudozásokba és a Dobrev Klára elleni szervezkedésbe.

Karácsony Gergely a lemondása után a jobboldali Márki-Zay Péter támogatására szólította fel a híveit, ám a Karácsonyt jelölő pártok sorban tették világossá, hogy nem hajlandóak Karácsonnyal tartani a jobboldalra. Előbb az LMP, majd az MSZP is közleményt adott ki arról, hogy nem állnak be Márki-Zay mögé a második forduló előtt, ehelyett azt a jelöltek támogatják majd, akit az emberek az előválasztáson kiválasztanak.

Azóta számos MSZP-s politikus, így Juhász Ferenc korábbi honvédelmi miniszter, Nemény András, Szombathely szocialista polgármestere, Hiller István korábbi kulturális miniszter vagy Gőgös Zoltán, az MSZP legendás agrárpolitikusa is elmondta: az egyetlen versenyben maradt baloldali jelöltet, Dobrev Klárát támogatját az előválasztás második fordulójában.

Karácsony ennek ellenére szombaton közzétett egy posztot a Facebook-oldalán, amelyben a jobboldali Márki-Zay támogatására szólítja fel a követőit.

A kommentelők finoman szólva nem értettek egyet Karácsonnyal, mutatjuk a jellemző hozzászólásokat:

 

Valódi Hírek