Miért vádolja Márki-Zay a legblődebb vádakkal Dobrev Klárát és a DK-sokat?

Aljas módszer, de van benne logika.

Vasárnap reggel folytatta az egyetlen baloldali jelölt, Dobrev Klára elleni lejáratókampányát a riválisa, Márki-Zay Péter.

A jobboldali miniszterelnök-jelölt (aki mögé Karácsony Gergely utasításával ellentétben sem az MSZP, sem az LMP, sem a Párbeszéd nem volt hajlandó beállni), ma reggeli videójában azzal próbálta hitelteleníteni Dobrev Klárát, hogy szerinte nem csak a DK, de a Fidesz is mozgósítani fog mellette.

Márki-Zay vádja nyilvánvaló blődli, hiszen a Fidesz-maffiának a legkevésbé sem érdeke, hogy a kemény elszámoltatásra, az Európai Ügyészségbe való belépésre, és az orbáni alaptörvény akár feles többséggel való lebontására készülő Dobrevet támogassa.

Márki-Zay valójában előre próbálja hitelteleníteni az előválasztás végeredményét: ha az számára kedvezőtlenül alakul, és Dobrev Klára nyer, akkor mondhatja majd azt, hogy nem is ő bukott meg, hanem a fideszes szavazók miatt nyert az ellenfele. Ebből arra következtethetünk, hogy ő maga sem hisz igazán a sikerében, amire persze meg is van az oka: esélyes, hogy 12 évnyi jobboldali kormányzás után az emberek nem akarnak még egy jobboldali miniszterelnököt, jobboldali adópolitikával, jobboldali családpoltikával, jobboldali szociálpolitikával.

Legalább ennyire necces, hogy Márki-Zay állítólagos tanúknak ajánl fel „nyomravezetői díjat”. Nyilván ő is pontosan tudja, hogy 12 évnyi fideszes elszegényítő politika után, amikor emberek havi 60 ezer forintért árkot pucolnak, akkor nem hogy egymillió forintért, de pár ezer forintért is lesz olyan jelentkező, aki a felajánlott pénz reményében hajlandó lesz azt állítani, hogy a Fidesz kérte meg rá, hogy Dobrevre szavazzon. Ahol heti egyszer kerül a gyerekeknek hús az asztalra, ott a kényszer nagy úr.

Márki-Zay tehát a saját kitalált rágalma (miszerint a Fidesz Dobrev Klárát segítené) „bizonyítása” érdekében anyagilag kiszolgáltatott embereket akar rávenni arra, hogy mondják azt, amit hallani akar.

NYF-kommentár: Polgármester úr! Miért nem lehet tisztán játszani ezt a meccset? Ennyi aljas manőver után hogyan fog teljes erővel Dobrev Klára mellett kampányolni, ha október 17-től ő lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje?

 

Valódi Hírek