FRISS: Itt van, hol és mikor tudsz szavazni az előválasztás második fordulójában

Holnap indul a második kör.

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) véglegesítette a szavazóhelyeket és nyitvatartásukat az előválasztás október 10-én, vasárnap kezdődő és hét napig tartó második fordulójára, amely során a még két versenyben maradt miniszterelnök-jelöltre lehet majd voksolni – írja a 24.hu.

A helyszínek és a nyitvatartási időpontok elérhetők az ellenzéki előválaszás honlapján.

A második fordulóban személyesen elsősorban közterületen felállított sátrakban, kisebb részt irodákban, zárt helyiségekben lehet voksolni.

Október 10-16. között jellemzően reggel 8:00-tól este 18:00 óráig lesznek nyitva a szavazóhelyiségek, de több helyen lehet ettől eltérő nyitvatartás is. Mivel a második forduló rövidebb lesz, és az egész ország egy választókerületnek számít, ezért a szavazópontok száma és nyitvatartása eltérhet az első fordulóban megismerttől.

A szavazóhelyiségekben megjelenő szavazóknak igazolniuk kell magukat fényképes igazolvány felmutatásával, valamint be kell mutatni érvényes lakcímigazolványukat.

Az interneten szintén október 10-16. között lehet voksolni.

Aki az első fordulóban már regisztrált online, annak a „már szavaztam az első fordulóban” opciót kell választania, majd megadni a nevét és a személyi számát. Ha ezek rendben vannak, akkor következhet a már ismert videós azonosítás – közölte az OEVB.

A második fordulóban az egyetlen baloldali miniszterelnök-jelöltre, a DK-s Dobrev Klárára, illetve a jobboldali Márki-Zay Péterre, a Mindenki Magyarország Mozgalom jelöltjére lehet majd szavazni.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek