Kijött a leleplező videó: Így nyaralt luxusjachtokon és utazgatott magánrepülővel a NER-elit a nyáron

Nyaral a NER.

Németh Dániel fotó- és oknyomozó riporter nemrég a Partizán Youtube-csatornáján hozta nyilvánosságra azt a 10 perces rövidfilmjét, amelyben bemutatta, idén június 21. és augusztus 29. között rendszeresen, közel napi szinten használta a NER elitje — az Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez köthető üzletemberek és családtagok — az OE-LEM lajstromú magángépet és a Lady MRD, illetve SEAGULL Mrd nevű luxusjachtokat.

A videóból így többek között kiderült, dr. Barna Zsolt, az MKB elnök-vezérigazgatója júniusban a Lady Mrd fedélzetén pihent barátaival. Július 7-én pedig Jászai Gellért, a 4iG vezérigazgatója tartózkodott a luxusjachton az olaszországi Positana közelében.

Németh emellett azt is bemutatta, hogy a Mészáros-család tagjai a NER kedvenc magángépét is előszeretettel használták a nyár folyamán: így például Mészáros Lőrinc testvére, János egy ügyvéddel, Vörös Józseffel és Végh Gáborral, a ZTE tulajdonosával nyaralt.

Míg ifj. Mészáros Lőrinc július közepén egy ideig Horvátországban a Lady Mrd fedélzetén töltötte vakációját, majd augusztusban a teljes Mészáros-család visszatért Olaszországba, ahol együtt nyaraltak.

Németh összesítése szerint 2021. 06. 21 és 08.29. között a NER-elit

  • az OE-LEM lajstromú magánrepülővel 66 164 kilométert repült, ami kb. 270 millió forintba került
  • a Lady Mrd 8 996 kilométert, a Seagull Mrd pedig 5 333 kilométert hajózott, ami szintén kb. 270 millió forintot emésztett fel.

Így csak a repülő és a hajók bérleti díja összesen 540 millió forintba került 2021 nyarán.

A Szijjártó Péter jachtoztatását is lebuktató Németh Dánielről szeptemberben derült ki, hogy két telefonját is feltörték a Pegasus kémszoftverrel. Az egyiket július 1-je és 9-e között, a másikat 5-e és 9-e között.

A teljes kisfilmet itt tudod megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=_wP83ygwSDs

Valódi Hírek