Kiderült: A Szijjártó Péter jachtozását lebuktató fotós telefonját is lehallgatták a Pegasussal

Micsoda véletlenek!

A Direkt36 kedden kiderítette, újabb személy telefonját hallgatták le a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel. Az illető nem más, mint

Németh Dániel, aki a kormánypárti luxusutazások után évek óta nyomoz fotósként.

A lap szerint Németh két telefonját is feltörték.

Érdekesség, hogy a megfigyelés azt követően történt, hogy júliusban kiderült, számos kormánykritikus újságírót és politikust hallgattak le a kémszoftverrel. A botrány kitörése után Németh megkereste a torontói egyetemen működő Citizen Labet, amely megtalálta a szoftver nyomait a fotós egyik telefonján.

Németh ezután fordult a Direkt36-hoz, ők pedig az Amnesty Internationallel karöltve kiderítették, a fotóriporter mindkét telefonját feltörték: Az egyiket július 1-je és 9-e között, a másikat 5-e és 9-e között. A portál megkereste a kormányt ezzel kapcsolatban, azonban

a kabinet nem reagált a kérdésekre.

A Direkt36 arról írt, hogy ebben az időszakban Németh a NER-elit által használt luxusjárművek útjait vizsgálta, és jövőbeli utazását is ezek alapján tervezte.

A fotós az elmúlt években számos tényfeltáró projektben vett részt.

2012-ben, az Orbánnal még jó viszonyt ápoló, rejtőzködő életmódot folytató Simicska Lajost is ő fotózta le, de az FBI által körözött Ghaith Faraonnal tárgyaló Tiborcz Istvánt és a török milliárdossal, Adnan Polattal reggeliző Orbán Ráhelt is ő örökítette meg tárgyalás közben.

(Direkt36 nyomán)

Valódi Hírek