FRISS: Ráhelék spanyol disszidálásába is beleverték Orbán orrát hétfőn a Parlamentben

Azonnali kérdések órája.

„Vajon mi lehet a távozás oka? Szerepel a Gyere haza, fiatal! – programban Tiborcz István és Orbán Ráhel, hogy meggyőzzék?”

— érdeklődött Varga Zoltán az azonnali kérdések órájában az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

A DK politikusa napirend előtti felszólalásában arról beszélt hétfőn, hogy Dobrev Klára az egyetlen biztosíték arra, hogy lesz valódi elszámoltatás.

Az azonnali kérdések órájában pedig azt a kérdést tette fel a Fidesznek:

miért költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István Spanyolországba?

Orbán Viktor helyett Schanda Tamás államtitkár válaszolt, aki szerint a kérdés komolytalan, ezt pedig úgy próbálta alátámasztani, hogy kommunistázott egy alaposat:

„A kommunisták tiltották meg, hogy az emberek külföldre menjenek”

— fogalmazott.

Az azonnali kérdések órájában Farkas Gergely azt kérdezte, mire ment el a diákok külföldi nyelvtanulására még 2019-ben elkülönített 90 milliárd forinttal, erre Rétvári Bence azt felelte, ez az összeg a védekezésre ment el.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője a fiktív címre bejelentett határon túli szavazókról kérdezett azzal kapcsolatban, hogyan lehet megelőzni a választási csalásokat. Erre Völner Pál azt válaszolta:

„Biztosan nem BMW-ben fogjuk szállítani az üres szavazócédulákat”.

A paksi bővítés is szóba került: Keresztes László Lóránt arról érdeklődött, veszélyes helyen épülne-e az erőmű. Kovács Pál államtitkár azt felelte, az Országos Atomenergia Hivatal szerint a törésvonal, amelyre a bővítés épül, nem jelent kockázatot.

 

Valódi Hírek