Jakab Péter világosan megüzente a Dobrev ellen szervezkedő férfiaknak, hogy rengeteget ártanak az összefogásnak

„Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen?” — teszi fel a kérdést.

Ahogy azt mi is megírtuk, pénteken az ellenzéki előválasztáson második helyen befutó Karácsony Gergely és a harmadik Márki-Zay Péter homályos paktumot kötöttek a győztes Dobrev Klára kigolyózása érdekében.

Ez elvileg arról szól, hogy ketten együtt indulnak a második fordulóban a DK jelöltje ellen, de hogy ezt miként kívánják kivitelezni, az még nem tiszta.

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, aki negyedik lett az előválasztáson, ezek után pedig korrekt videóban gratulált a nyertesnek, a Facebookon írta le a két férfi jelölt szervezkedésével kapcsolatos gondolatait, a bejegyzést változtatás nélkül közöljük:

„Amikor kiderült, hogy nem jutok miniszterelnök-jelöltként a második fordulóba, elmondtam, engem nem a helyezés érdekel, hanem az, hogy az ellenzéki összefogás stabil maradjon,

a győztest pedig teljes mellszélességgel támogatni fogom.

Erre most két miniszterelnök-jelölt bejelentette, hogy a második fordulóban összefognak, hogy ne a harmadik nyerjen.

Ha azért fognának össze, hogy ezzel növeljék az ellenzéki szavazók számát, esetleg így bátorítsák a még bizonytalanokat, akkor üdvözölném.

De ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint

sebeket ejtenek.

Függetlenül attól, hogy sikerül-e a tervük vagy sem. A vesztes fél szavazói fognak sérülni, és ezzel a kormányváltás esélye.

Srácok! Mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni?

Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen?

Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket? Megmondom, mi lenne. Győznénk. Nem csak mi, hanem a nemzet. Ne játsszátok el az esélyt.

Valódi Hírek