Fordulat: Márki-Zay előbb közvélemény-kutatást rendel, csak utána dönt a visszalépésről

Magasra akarja srófolni a saját árfolyamát.

Előbb egy saját közvélemény-kutatást rendel, hogy felmérje a támogatottságát, és csak ennek ismeretében hajlandó visszalépésről tárgyalni Karácsony Gergellyel — üzente meg a vele szimpatizáló Magyar Hangon keresztül Márki-Zay Péter.

Az előválasztás első fordulóján Dobrev Klára mögött a második és harmadik helyre befutó két miniszterelnök-jelölt már tárgyalt egy lehetséges pénteki egyeztetésről, Márki-Zay Péter pedig már csütörtök reggel közölte a Spirit FM reggeli adásában, hogy csak akkor tartja elképzelhetőnek a visszalépését Karácsony javára, ha sikerül megállapodni Karácsonnyal három kérdésben.

Ezután gyakorlatilag felsorolta Dobrev jelölti programját:

  • az euró bevezetését,
  • a kemény elszámoltatást,
  • és az orbáni Alaptörvény akár feles többséggel való lebontását

szabta feltételül a visszalépéséért.

A Magyar Hang azt írja: Márki-Zayhoz hasonlóan Karácsony Gergelyék is rendeltek maguknak egy közvélemény-kutatást.

A idő sürgeti az egyetlen női jelölt kigolyózásáról egyezkedő két férfit, ugyanis hamarosan meg kell indulnia a miniszterelnök-jelölti verseny második fordulójának, ráadásul ahhoz még a szavazólapokat is ki kell nyomtatni és elszállítani országszerte a szavazóhelyekre.

FRISSÍTÉS:

Márki-Zay Péter péntek délután sajtótájékoztatót tartott, ahol az előválasztás harmadik helyezettje az előválasztás győztesről azt közölte: Dobrev Klára „családi okokból nem tud nyerni”.

Márki-Zay szerint a bizonytalanokat ő képes a leginkább megszólítani, ezért ő lenne a megfelelő jelölt, de úgy tűnik, Karácsony Gergely is hasonlóan gondolkodik saját magáról, ezért a mai találkozón nem sikerült alkut kötniük róla, hogy ki legyen kinek a helyettese.

Ezért hétfőn a második és a harmadik helyezett újra egyezkedik arról, hogy ki lépjen vissza kinek a javára, annak érdekében, hogy a győztes Dobrev Klárát kigolyózzák.

 

Valódi Hírek