Lényegében Dobrev Klára programját szabja feltételül Márki-Zay, hogy visszalépjen Karácsony javára

A hódmezővásárhelyi polgármester csak komoly feltételekkel lépne vissza Karácsony javára.

Őt magát is meglepte, hogy ilyen eredeményt ért el, és még nem egyeztetett Karácsony Gergellyel, de az biztos, hogy csak akkor tartja elképzelhetőnek a visszalépését Karácsony javára (Dobrev Klára kigolyózása érdekében), ha sikerül megállapodni Karácsonnyal három kérdésben – erről a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában beszélt Márki-Zay Péter.

Márki-Zay a rádióműsorban megismételte azt a – kampányban is sokat hangoztatott szövegét -, hogy szerinte Dobrev Klárával (vagyis a legnépszerűbb jelölttel – a szerk.) „nem lehet Orbán Viktort legyőzni”.

Márki-Zay úgy számol, hogy egy újabb szavazást ő nyerne meg, mert a Jobbik szavazói szerinte őt támogatnák.

Arra a kérdésre, hogy visszalépne-e Karácsony javára, Márki-Zay azt válaszolta: erről tárgyalni fog a főpolgármesterrel. Márki-Zay szerint ahhoz, hogy Karácsonyra szavazzanak az emberek, a főpolgármesternek több dologban is határozottabb politikát kellene vállalnia. Ezek egyebek mellett

  • az euró bevezetése,
  • a keményebb és határozottabb elszámoltatás ígérete,
  • valamint az Alaptörvény akár feles többséggel való lebontása.

Ezek szóról szóra Dobrev Klára jelölti programpontjai, vagyis Márki-Zay lényegében a Dobrev-program felvállalását várja Karácsonytól azért cserébe, hogy visszalépjen a javára.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza.

(via atv.hu)

Valódi Hírek