Vörös Imre: Karácsony Gergely nem mondott igazat, semmit nem változtattam a véleményemen

Úgy tűnik, Karácsony valótlansággal támadta Dobrev Klárát a pénteki vitán.

Pénteken este tartották az RTL Klubon az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitáját, amely jóval konfrontatívabb volt az elsőnél.

A jelöltek egymást is szurkálták, egész pontosan mintha összeállt volna egy Dobrev Klárát támadó alkalmi Karácsony-Márki-Zay-Fekete-Győr koalíció.

Fekete-Győr András például őszödözni kezdett és azzal próbálta sározni Dobrevet (az ajánlások száma és a kutatások szerint is legnépszerűbbnek számító jelöltet), hogy „nem tudná legyőzni Orbán Viktort”. Erről a videót Dobrev viszontválaszával együtt >>ITT<< találod.

Dobrev Klára a vitán beszélt arról is, hogy a kormányváltás után akár feles többséggel is le kell bontani a NER rendszerét, hatályon kívül kell helyezni az illegitim módon, egy párt egyeduralma érdekében meghozott kétharmados törvényeket, különben Orbánék pár hónap alatt megfojtják az új kormányt. Az ügy mellett neves jogászok (Bárándy Péter, Vörös Imre, Fleck Zoltán) is érvelnek.

A vitán azonban az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje azt vágta Dobrev Klára fejéhez, hogy mindez „humbug”, és már „Vörös Imre sem gondolja”, hogy feles többséggel el lehetne törölni a kétharmados törvényeket.

A Nyugati Fény a vita után telefonon érte el Vörös Imre jogtudóst, korábbi alkotmánybírót, aki lapunknak elmondta: látta a pénteki vitát, és megdöbbenve tapasztalta, hogy

Karácsony Gergely valótlanságot állított róla.

Vörös hozzátette: semmiben nem változtatta meg a véleményét, és semmi olyan nyilatkozatot nem tett, amiből Karácsony erre a következtetésre juthatott volna. Vörös Imre lapunknak hangsúlyozta: továbbra is fenntartja állításait, melyeket jogász társaival a Népszavában fejtett ki.

Valódi Hírek