Orbán elment a magyar-szerb határhoz, és megállapította: Brüsszel áruló (+videó)

Szerinte a nyomás nőni fog a határon, de a kerítés jó és erős.

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután Andrej Babis cseh miniszterelnök társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

A határszemle után Orbán újságíróknak úgy nyilatkozott, a kerítés jó és erős, lehet, hogy több emberre lesz szükség, de akkor kérnek és vezényelnek ide embereket.

„A gyenge pont Brüsszel, amely azt mondja, hogy aki el akar jönni Afganisztánból, azt be kell engedni, ez árulás”

– mondta Orbán, aki szerint miközben a határon több ezren dolgoznak, hogy „Európa belsejében mindenki biztonságban élhessen, Brüsszel elárulja Magyarországot és az európai embereket”.

„Itt mi egész Európa biztonságát védjük, és remélhetőleg sikerül megállítani azt a tervet, hogy Afganisztánból hozzanak ide embereket”

– mondta Orbán, hozzátéve, oda kell vinni a segítséget, ahol a baj van, és nem a bajt kell behozni Magyarország, Csehország vagy az Európai Unió területére.

Röszke, 2021. szeptember 22.
Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j) és Andrej Babis cseh kormányfõ (b) határszemlén a magyar-szerb határnál, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2021. szeptember 22-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő beszélt arról is, hogy 4500 emberrel védik a kerítést, ez az egyik legnagyobb költségvetési kiadás a rendészeti fejezetben. Ehhez az EU-tól „nem kapunk semmilyen különleges segítséget”, csak amit minden más tagállam.

Orbán kérdésre azt is elmondta, hogy ha nem lett volna kerítés, az elmúlt években több millió migráns lépett volna be ellenőrzés nélkül Schengen területére, a terrorcselekmények és a bűncselekmények száma a többszöröse lett volna, továbbá Németországban a nők kevésbé érezhetnék magukat biztonságban.

„Most még mindig zajlik a beáramlás, és ha a kerítést lebontanák,

holnap tízezren jönnének át, a jövő héten százezren, egy hónap múlva millióan”

– állította a magyar miniszterelnök, aki úgy vélte, a migráció nem emberi jog, mindenkinek van hazája, azt kell rendben tartani, élhetővé és fejlődővé tenni.

Röszke, 2021. szeptember 22.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Andrej Babis cseh kormányfõ (j) kezet fog a sajtónyilatkozat után, a határszemlét követõen a magyar-szerb határnál, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2021. szeptember 22-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Andrej Babis cseh miniszterelnök arról beszélt, hogy az EU sok értelmetlen dologgal foglalkozik, mint például a kvóták, amelyek helyett más megoldásokat javasoltak. Az embercsempészek ellen kell fellépni és Európán kívül kell segíteni, ott kell megállítani a migránshullámot.

(via mti)

 

Valódi Hírek