Nem kizárt, hogy egy napon lesz Orbán és Karácsony népszavazása a parlamenti választással

Mert szerintük így olcsóbb.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában arról beszélt, nem kizárt, hogy a jövő évi országgyűlési választással egy időben lesz Orbán Viktor és Karácsony Gergely népszavazása.

A népszavazás nagyszerű dolog, minden alkalom fontos, amikor a magyarok véleményt nyilváníthatnak […], ebből a megfontolásból – és a költségtakarékossági szempontok miatt is –

van létjogosultsága annak a javaslatnak, amely szerint nem lenne akadálya, hogy egy népszavazást egyazon napra tűzzenek ki egy országgyűlési választással

– mondta a frakióvezető.

Kocsis emellett arról is beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy hamarosan tovább módosíthatják a melegellenessé tett pedofiltörvényt, szerinte ugyanis ezen a területen „van még tennivaló”.

A Fidesz frakcióvezetője még májusban nyújtotta be a parlament elé az akkor még pedofilellenesnek nevezett törvényjavaslatot. Egy hónappal később, júniusban azonban kiderült, a kormánypárti politikusok több új javaslattal is kiegészítették a törvénycsomagot, amely így gyakorlatilag összemosta a melegeket és az LMBTQ-közösség tagjait a pedofilokkal.

Orbán egy hónappal később jelentette be a homofób törvénycsomagot megtámogató népszavazást, míg Karácsony Gergely magánemberként nyújtott be korábban népszavazási kezdeményezést.

A Nemzeti Választási Bizottság viszont a főpolgármester öt kérdéséből csak kettőt hagyott jóvá: a Fudan Egyetemről szólót, és az álláskeresési járadék folyósításának meghosszabbításáról szólót.

(Magyar Nemzet nyomán)

Valódi Hírek