Kocsis Máté bejelentette: Tovább akarják csavarni a melegellenessé tett pedofiltörvényt

Az egyelőre nem derült ki, hogyan akarják módosítani a törvényt.

„A kormánynak van a szokásos rendben megalkotott törvényalkotási programja, emellett szeretnénk például a gyermekvédelmi csomag további elemeit is a Ház elé vinni, van még tennivaló azon a területen”

– mondta Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A Fidesz frakcióvezetője azt ugyanakkor nem részletezte, hogyan akarják módosítani a törvényt.

Mint ismert, Kocsis Máté májusban nyújtotta be a parlament elé az akkor még pedofilellenesnek nevezett törvénycsomagot. Egy hónappal később, júniusban azonban kiderült, a kormánypárti politikusok több új javaslattal is kiegészítették a törvénycsomagot, amely így gyakorlatilag összemosta a melegeket és az LMBTQ-közösség tagjait a pedofilokkal.

A július 15-én elfogadott törvényben ugyanis a kormány kimondta, többek között a nem megváltoztatását, a sze×ualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homosze×ualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos.

Ahogy azt is megtiltották, hogy a templom vagy iskola 200 méteres körzetében a nem megváltoztatását, a sze×ualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homosze×ualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő termékek reklámozzanak, és azokat csak zárt csomagolásban lehet forgalmazni.

Emellett a sze×ualitás felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnak az iskolákban.

A melegellenes törvény erőteljes kritikákat kapott Magyarországon, illetve a nemzetközi színtéren is számos politikus elítélte azt, de a Magyar Nagydíj során felszólaltak ellene a Formula-1 világbajnokai is. Az Európai Bizottság pedig kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.

A törvény bírálói szerint ugyanis az súlyosan megbélyegzi az LMBTQ-embereket, továbbá lelki sérüléseket okozhat a kamaszok körében, ha a másság létezéséről és elfogadásáról nem lehet nyíltan beszélni az iskolai felvilágosításon.

(Magyar Nemzet nyomán)

Valódi Hírek