Angela Merkel keményen kiosztotta Orbánékat a melegellenes törvény miatt

A német kancellár szerint a törvény „felismerhetően” diszkriminatív.

„Az új magyar jogszabály hátrányosan különbözteti meg a homosze*uális fiatalkorúakat” – mondta a német kancellár hétfőn Berlinben.

Angela Merkel a német-francia parlamenti közgyűlés meghallgatásán egy német szociáldemokrata képviselőnek a jogállamiság érvényesítésével és annak EU-s lehetőségeivel kapcsolatos kérdésére azt válaszolta, hogy kormánya szerint

az új magyar törvényben „felismerhető a homosze*uális fiatalkorúak hátrányos megkülönböztetése”.

A jogszabályról folytatott nagyon átfogó vitában az Európai Tanács tagjainak túlnyomó többsége aláhúzta, hogy az EU nemcsak egy belső piac, hanem rendelkezik egy értékekből összeálló alappal is, és ezen értékeket nem lehet megkérdőjelezni – mondta Merkel.

„Azonban az érvényesítésükre szolgáló mozgástér nagyon is korlátozott, ezért nem szabad hamis várakozásokat kelteni”

– tette hozzá a német kancellár.

Orbán Viktor a törvényt -, amely a Fidesz politikai szándékai szerint összemossa a melegeket és LMBTQ-embereket a pedofilokkal – korábban a német sajtónak adott nyilatkozatában azzal magyarázta, hogy miközben a gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata.

A kormányfő kiemelte azt is, hogy az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét.

(via mti)

Valódi Hírek