Milyen burkolási hibák fordulhatnak elő?

Jó néhány burkolási hiba előfordulhat az ingatlan felújítása vagy átalakítása során. Ezek közül összegyűjtöttünk néhányat, és eláruljuk, hogy mire kell figyelni, hogy ne fordulhassanak elő.

Érdemes komolyan venni a tanácsainkat, hogy a burkolat hosszú távon el tudja látni a feladatát, és elkerülhetőek legyenek az esztétikai hibák.

Alapvetően kétféle burkolási hiba szokott előfordulni. Az egyik csoportba tartozókra a burkolási munkafolyamat során kerül sor. A másik csoportba tartozók pedig a burkolatok és a szükséges anyagok nem megfelelő kiválasztásából erednek.

Jelentős kár érheti az ingatlan tulajdonosát

A burkolási munkafolyamat során előfordulhat, hogy esztétikai hibák keletkeznek, amelyek egyértelműen a trehány burkolási munka eredményei. Ezek a hibák csak a munkafolyamat végeztével tűnnek fel a megrendelőnek, előtte csupán a tapasztalt szakemberek tudják észrevenni az árulkodó jeleket.

Természetesen olyan burkolási hibák is előfordulhatnak a munkafolyamat során, amelyek nem láthatóak közvetlenül a burkolás végeztével. Ezek a hibák jóval később jelentkeznek, és ebben az esetben is jelentős kár érheti az ingatlan tulajdonosát.

Oda kell figyelni a burkolatoknál a megfelelő paraméterekre és a minőségre

Problémát okozhat, ha nem kellő körültekintéssel történt a burkolat és a szükséges anyagok kiválasztása. Minden esetben oda kell figyelni a megfelelő paraméterekre és a minőségre. Nemcsak a burkolat minősége fontos, hanem a szükséges alapanyagoké is, például a ragasztóé.

Ezeken nem szabad spórolni, hiszen a minőségi termékek hosszú távon jobban megérik. A szakszerűen, minőségi anyagokkal felhelyezett burkolatok garantáltan nem potyognak le hosszú éveken át. A megbízható gyártóktól származó burkolatok és alapanyagok széles kínálata megtalálható a Zuhanykabin.hu csempéi között.

Milyen konkrét burkolási hibák fordulnak elő?

A leggyakrabban előforduló, burkolók által elkövetett hibák közé tartozik, amikor nincs egy vonalban a csempesor, a csempék nem találkoznak a falak sarkainál. Gyakran előforduló hiba az egyenetlenség, amikor bizonyos csempék kiemelkednek a burkolat felületéből. Amennyiben egyenetlen felületre kerül a burkolat, előfordulhat, hogy a ragasztó is egyenetlenül terül el, ekkor üreges lesz a burkolat, mely már nemcsak esztétikai hiba, hanem a burkolat tartósságára is kihat. További gyakori hiba a rossz ragasztóválasztás kültéri burkolat esetében. Ilyenkor nem bírja a burkolat a hőingadozásokat és felrepedezik.

Ez csupán néhány példa, még számos egyéb előfordulhat, ha nem a megfelelő burkolóra esik a választás. Minden esetben kellő szaktudással és tapasztalattal rendelkező, megbízható szakembert kell választani, aki garantálja az általa elvégzett munka minőségét. Továbbá a burkolat beszerzésekor törekedni kell a minőségre, és kerülni kell a silány változatokat.