Kötelező részt venniük az esztergomi diákoknak az Eucharisztikus Kongresszus Ákos-koncertjén

Hogy mi van?

Vallási hovatartozástól függetlenül kötelező iskolai programként kezelik több esztergomi, egyházi fenntartású gimnáziumban is a diákok részvételét az Eucharisztikus Világkongresszus budapesti programjain, így többek között a péntek esti Ákos-koncerten kötelező a részvétel – tudta meg az Átlátszó.

„Iskolánk egyházi jellege miatt, a megfogalmazott nevelési elveink alapján fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a fentebb felsorolt iskolai programok kötelezőek mindenki számára vallási-felekezeti hovatartozás nélkül.

Az intézménybe jelentkezéssel vállalták a tanulók és a szülők is, hogy ezeket az értékeket elfogadják és támogatják”

– ezzel indokolta az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium igazgatója azt, hogy miért kötelező az a koncerten való részvétel az iskola 11-12. osztályos diákjainak.

Az Átlátszó szerint a diákokat szervezett buszokkal hozzák-viszik az eseményre.

Valkó Miklós iskolaigazgató a lap megkeresésére elismerte, hogy valóban kötelezik a diákokat a programon való részvételre. Az igazgató hozzátette, a szülőknek lehetőségében áll kérvényt írni, ha el szeretnék kerülni a gyermek részvételét.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium mellett egy másik esztergomi egyházi fenntartású iskolának, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium két osztályának, mindösszesen ötven diák számára is „kötelező osztályprogram” lesz az Ákos-koncerten való részvétel pénteken.

Szánthó Gellért iskolaigaztó szerint mivel a bentlakásos, ferences nevelők is elkísérik a csoportot a koncertre, ezért nem opció, hogy valaki hátramaradjon.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Kovács Ákos az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében koncertezik a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a koncertet megelőzően dicsőítő estet tart a ForrásPont egyesület. Az énekesről emellett júniusban derült ki, hogy ő lesz a producere és részben előadója a kongresszus újrahangszerelt himnuszának is.

(Átlátszó.hu nyomán)

Valódi Hírek