Csúnyán kifakadt Demeter Szilárd amiatt, hogy neves színészek támogatják az ellenzéki összefogást

Nem tetszett neki a közös kiállás.

A kormánypárti Mandineren osztotta meg véleményét az ellenzéket támogató civil művészekről Demeter Szilárd. A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója politikai kinevezettként rendszeresen bírálja a közélet ellenzéki szereplőit, ezzel párhuzamosan pedig dicséri Orbán Viktort és a Fideszt.

Demeter azt írta az előválasztási kampányvideóra, hogy „egy kocsmává alakított tornateremszerű izében” gyűltek össze a művészek, „akiknek a szavazata minimum kettőt számít, de legjobb lenne, ha csak ők választhatnák ki a hatalmon lévőket”.

Látszik rajtuk, hogy

adnának egymásnak ösztöndíjat, kitüntetést, állást, megbízást, de nem tehetik, mert a Fidesz van kormányon, és ez életük legnagyobb traumája

— fogalmazott a politikai lojalitásáról és vállalhatatlan kijelentéseiről híres direktor.

Úgy látja, hogy a közös kiállás csak a szereplők sérelmeiről és a pénzről szól.

Van egy rossz hírem a kommunistákba oltott liberálisok utóvéd-csapata számára: nem a jobboldaltól kell tartaniuk”

írta a kormánnyal és személyesen Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Demeter Szilárd, aki szerint csak a lealjasodó művészek politizálnak.

Szerinte a kormányváltás után az összefogásban résztvevő pártoktól kell tartania a művészeknek, ugyanis úgy véli,

felfalják őket a saját kineveltjeik”.

Az ellenzéki előválasztást népszerűsítő kampányvideóban olyan neves művészek szerepelnek, mint például Csákányi Eszter, Cserhalmi György, Gálvölgyi János, Gerendás Péter, Kulka János és Szinetár Dóra — őket fitymálta le véleménycikkében Demeter.

(mandiner.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek