Megtámogatta a kormány a gázkamrázó Demeter Szilárdot, újrahangolja a magyar popkultúrát

Újra akarják indítani a magyar kultúrát.

Demeter Szilárd könnyűzenei programja 23 milliárd forintos támogatást kapott a kormánytól – derült ki abból a cikkből, amit a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, egyben a kormány könnyűzenéért felelős miniszteri biztosa írta a Mandinernek.

Demeter cikkében arról írt, egy olyan ügynökség létrehozásáról tettek javaslatot a kormánynak, amely „egységbe szervezi a Kárpát-medencei magyar kulturális teret”.

„Középtávú célunk a tágabban értelmezett Kelet-Közép-Európa egyfajta regionális központjaként a közép-európaiság gondolatának tartalommal való feltöltése”

– írta a PIM-igazgató.

Hozzátette, a Petőfi Irodalmi Ügynökségről (PIÜ) szóló javaslatot a kormány elfogadta, és döntés született arról is, hogy az ügynökség többletfeladatokat és ehhez mért többletforrásokat kapjon.

„Így a következő öt évben több mint 23 milliárd forintból újrahangoljuk a tágabban értelmezett magyar popkultúrát”

– közölte Demeter Szilárd.

A cikkből emellett kiderült az is, hogy a következő öt évben Budapesten hoznak létre egy „világraszóló popkulturális és társművészeti központot” a Hajógyár és a Zichy-kastély együttesében.

Demeter könnyűzenei programja először 2020-ban merült fel, a részletesebb pontokat júniusban a VálaszOnline szellőztette meg. A terv akkor még 25 milliós kerettel számolt, és többek közt új rádiót, újságot, megyei, illetve járási központokat és intézetet valósítottak volna meg belőle.

(Mandiner/Kreatív.hu)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/01/04/a-gazkamrazos-demeter-szilard-irodalmi-lapcsaladot-alapitott-tobb-kozismert-kulturalis-portalt-is-megvasarolva

Valódi Hírek