A gázkamrázós Demeter Szilárd úgy tudja, csak a tehetségtelen és leszálló ágban levű művészek politizálnak (+videó)

Jó tudni!

„Amikor művészeti térbe lépünk be vagy a kulturális térbe lépünk be, akkor próbáljunk meg a művészeti produktumainkkal hatni, tehát ne álljunk be akár kormánypárti, akár ellenzéki szólamokat felböfögni, mert az megosztja a közönségüket is” — mondta Demeter Szilárd a Hír TV péntek esti műsorában Velkovics Vilmosnak.

Demeter a 23 milliárd forintos támogatást kapott könnyűzenei programról beszélt a műsorban, ahol elmondta többek közt, hogy az ellenzéki sajtóban mindig leverik rajta a könnyűzene társadalmasítását, pedig az szerinte csak annyiról szól, hogy

visszaadják a zenélés örömét a magyaroknak.

Az elmúlt hetven év nem a tucc-tuccról és a tinglitangliról szólt szerinte, hanem értékes zenékről, és ezt a közeget szeretné megerősíteni.

A Hétköznapi Csalódások cenzúrázott koncertjével kapcsolatban elmondta, hogy nincsenek tartalmi elvárásai:

„Én is gyűlölném, hogy mit kellene megírnom íróként vagy regényíróként. Egy dolgot kérek, hogy

a politikai aktivizmust és a művészetet azt válasszuk ketté.

A politikai aktivizmusnak is megvan a maga legitim helye, tehát ki lehet menni tüntikézni, ott lehet énekelni, hergelni a tömeget vagy vezérszónokolni. Ezzel semmi bajom nincs, Magyarország egy szabad ország, szólás- és véleményszabadság van.

De amikor művészeti térbe lépünk be vagy a kulturális térbe lépünk be, akkor próbáljunk meg a művészeti produktumainkkal hatni, tehát ne álljunk be akár kormánypárti, akár ellenzéki szólamokat felböfögni, mert az megosztja a közönségüket is.”

Szerinte tüntetésekre pótcselekvésként járnak azok a művészek, akik már leszálló ágban vannak, vagy pedig

tehetségtelenségüket akarják kompenzálni.

A videót itt tudod megnézni:

(Hír Tv nyomán)

 

Valódi Hírek